-dominik- Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam! Co zrobić z więdnącą xenią? Niedawno założyłem solankę 30l. Zoa rosną jak głupie przerzucają się na sąsiednie skałki, a xenia zszarzała i oklapła. Gdyby ktoś wiedzał co to może być byłbym wdzięczny za rady. Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez -dominik- (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam! Co zrobić z więdnącą xenią? Niedawno założyłem solankę 30l. Zoa rosną jak głupie przerzucają się na sąsiednie skałki, a xenia zszarzała i oklapła. Gdyby ktoś wiedzał co to może być byłbym wdzięczny za rady. bez większej ilości informacji o akwarium, oświetleniu, parametrach...raczej nie uzyskasz pomocy...bo i na czym się oprzeć? Cytuj http:// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 cyrkulacja średnia. 1,2W/litr 7000k temp. 27 st.C zasolenie 33g/litr Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 cyrkulacja średnia?tz jaka? i zasolenie jakie 1025 czy inne i jakie światło konkretnie Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 xenia ma to do siebie że przy dobrych parametrach wody zanika szczególnie gdy woda jest czysta czyli bez no3 po4 Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Powrócił słynny Dominik i już robi się ciekawie,Domin napisz jakie masz zasolenie bo po dawnych twoich opowieściach to sam wiesz jak jest.Xeni może brakować jodu,ale jak to zwykle bywa zacznij od zbadania parametrów,i napisz nam coś więcej o tym twoim szkiełku wymarzonym kiedy je zalałeś co tam masz oprócz xeni i zoa,wstaw zdjęcie bo ja umieram z ciekawości pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach