Skocz do zawartości
Siwy

Oswietlenie imitujące fazy ksiezyca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znalazlem na Allegro taka oferte

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=92463234

co o niej sądzicie warto takie cos kupic?

- Akwarium 200 L

- Sump 60 L

- Cyrkulacja 2x Jebao RW-8

- Oświetlenie Glisten 150R2

- Odpieniacz Turboflotor Blue 1000

- Pompa obiegowa EcoRunner 2700

- 30 kg LR i 13kg LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...kiedyś już ktoś tą aukcję wrzucał, wnioski były chyba takie, że za drogie :D A ja tak sobie myślę,że żeby takie wędrowanie światła miało większy sens to akwarium powinno być dość długie i druga sprawa która mnie zastanawia czy sam ruch światła jest wystarczający by naśladować księżyc, przecież w tej całej zabawie chodzi jeszcze o intensywność światła w cyklu lunarnym...

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta pierwsza fotka z koralami to chyba z aqua-farm;/...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz to kupić to nie u niego...

qwo mnie orżnął na 40zł paczka idzie do mnie juz miesiąc a gdy prosze go o skana nalepki adresowej to albo nic nie odpisuje albo mówi że wysle jutro czego nie zrobił w przeciągu tygodnia

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki to dam sobie spokoj z tym oswietleniem i @Ewka ma faktycznie racje z tymi fazami (sila swiecenia)

- Akwarium 200 L

- Sump 60 L

- Cyrkulacja 2x Jebao RW-8

- Oświetlenie Glisten 150R2

- Odpieniacz Turboflotor Blue 1000

- Pompa obiegowa EcoRunner 2700

- 30 kg LR i 13kg LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,można za dużo mniejszą kase zrobić sobie takie oświetlenie nocne.Faktycznie tak jak Ewa napisała wędrowanie światła w domowych warunkach nie ma większego sensu.Wystarczy zakupić diody led(niebieskie) w ilości takiej jak nam będzie odpowiadała osobiście nad swoim akwarium o długości 120 cnn mam pięć sztuk ledów.Koszt jednej sztuki to około 3 zł + zasilacz jakieś 25zł wszystkie didy można ładnie zamontować w listwie do prowadzenia instalacji elektrycznej natynkowo.I mamy sympatyczne oświetlenie nocne za dużo mniejsze pieniądze.Pozdrawiam:)

Pozdrawiam Sebastian Burkat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.