rekin Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 Wczoraj miałem trochę wolnego czasu i postanowiłem zrobić coś taniego z rzeczy które były w szafce 1. Korpus odpieniacza to pojemnik po Seachem PhosGuard 1000ml 2. pompa atman o wydajności 800l 3. Strzykawka 20 ml 4. pojemnik po leku Melatonina 5. butelka pet 0,5 l Po złożeniu wszystkiego w całość wyszło coś takiego Udało mi się dziś załatwić trochę syfu z odpieniacza i odpalić sprzęt w wiadrze po 30 min urobek w pseudo kubku ok 2 cm Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 Fajna sprawa. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Z tego atmana można wyciągnąć jeszcze z 60% więcej powietrza niż top co na filmiku . Jaki masz wirnik i zwężkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Obi tak to robi, że odpieniacz wychodzi Fajne DIY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 gdyby pompa miała odpowiedni wirnik, to odpieniacz był by bezbłędny Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Wirnik i zwężkę , bo nawet najlepszy wirnik bez dobrej zwężki nie da dobrych efektów .Kolega rekin dopracuje i będzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 22 Września 2013 wirnik jest oryginalny zweżke zrobiłem też sam obecnie odpieniacz pracuje w moim 90 l akwarium i sprawuje się rewelacyjnie Co do przeróbki wirnika... też myślałem aby zrobić z niego igłę ale niestety nie mam odpowiednich narzędzi Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach