Menaton Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Moja Entacmaea quadricolor odrazu po zakupie była czerwona potem pomarańczowa a teraz ma przezroczyste polipy z różowymi końcami ale z chęcią przyjmuje pokarm i jej ''korzeń'' jest normalnego cielistego koloru. W ukwiale mieszka clarki.Parametry są OK. Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 parametry ok tzn.jakie? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 a dlugo go masz? moze dojdzie do kolorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Menaton Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Aktualnie nie jestem przy akwarium ale jak rano patrzyłem to : pH8.2 kH 11 nh3 0 no3 0 po4 o wapń 340 Mg 1280 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Menaton Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Ukwała mam od mięsiąca ale na początku był krwisto czerwony. Czy może to być spowodowane nagłym zmniejszeniem słupa wody [30cm do 25cm]? Czy jest możliwe żeby padł? Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez Menaton (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathe Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 to co piszesz może być efektem nadmiaru światła, więc spadek słupa wody teoretycznie moż być przyczyna. Ty go trzymasz w 30 litrach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Menaton Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 to co piszesz może być efektem nadmiaru światła, więc spadek słupa wody teoretycznie moż być przyczyna. Ty go trzymasz w 30 litrach? Nie w 120L a światło świeci 6godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 Proponuję wypełnić metryczkę: http://nano-reef.pl/topic/48773-metryczka-nowicjusza/page__hl__metryczka Ponieważ nic nie wiemy o Twoim akwarium. P.S. Dzień dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Menaton Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2013 Dziękuje wszystkim za pomoc ukwiał znów jest czerwony [zmieniłem miejsce na blisze dna]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Z tego co wiem gdy quadri coś nie pasuję to sam zmienia miejsce nie trzeba go przestawiać,a jak to zrobiłeś?on nie trzymał się stopą skały? I co tak krótko świecisz? Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Menaton Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Z tego co wiem gdy quadri coś nie pasuję to sam zmienia miejsce nie trzeba go przestawiać,a jak to zrobiłeś?on nie trzymał się stopą skały? I co tak krótko świecisz? Ukwiał był przyczepiony do kawałka skały więc przeniosłem go razem ze skałą. Świece tak krótko ponieważ nie było mnie w domu przez 2tyg. a akwariem zajmował się dziadek :] a mniej światła to mniejsze prawdopodobieństwo na rozkwit cyjano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach