Skocz do zawartości
mmedenski

Kilka rzeczy sprzedam.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po wiosennych porządkach znalazłem kilka rzeczy zbędnych:

1. AM Co2 Set Basic, czyli butla 0,5kg, zawór z manometrzmi, licznik bąbli- moja cena 390zł (w sklepie 796)+ elektrozór 12v dokładam gratis (nie AM)

435-obraz 007.jpg

2.AM Calciumreaktor 400, przez pewien czas chodził jako nitrareduktor, z marnym skutkiem, stąd biokule w środku (gratis;)- cena 200 (ok.400zł w sklepie)

435-obraz 001.jpg

3.Lajon 111- kontroler ph-170zł+elektroda Metron gratis

435-obraz 017.jpg

4. AM Midiflotor odpieniacz 130zł +pompka elite gratis

435-obraz 014.jpg

Wszystkie produkty jak widać sprzdaję za pół ceny+gratisik;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstępnie zapisze sie na AM Calciumreaktor 400 - jednak mam kilka pytań

Czy to juz jest kompletne ??

Jak nie to co jeszcze do tego jest potrzebne.

Następne pytanie to o wymiary oraz jak to wszystko zamontować nie majac sumpa tylko zwykły panel?

Bede wdzieczny za wszyelki informacje na temat w/w reaktora.

Było mineło - akwarium to już wspomnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wziął kalkreaktor (oczywiście tynio był pierwszy więc jak on się nie zdecyduje) - co prawda jest do 400L ale lepiej na razie taki jak żaden

a jaki stan tej gratisowej elektrody do lajona bo moze tez bym go wziął (profilux ma niestety tylko 1 pomiar PH)

Jakby wyszło to wspólniczka będzie w szczecinie w środę to mogę ją podesłać do ciebie

A swoją drogą to trochę zszokowałem się jak zobaczyłem fotke kalkreaktora - na pierwszy rzut oka wygląda że z tyłu jest wanna, z boku umywalka a reaktor stoi na ziemi hehe - niezłe bydle by było :).

No i pojemniczek na mydło w płynie jak na morszczaka przystało z rybkami :)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ten dozwnik na mydło mnie zdradził (a własciwie wielkość kalkreaktora, hehe:))

@nowy, trochę chodził w moim starym akwa, ale miałem zły sump pod niego więc lezał z rok w szafie. On podobnie jak mini nie podnosi specjalnie wody, stąd musi być zanurzony prawie pod kubek (tak kilka cm niżej). Ten co sprzedaje ma lekkie peknięcie na kubku, ale nie wpływa to na niego, bo nic nie przecieka. Przydałoby się lepsze mocowanie.

@tynio, wymiary CR to szerokość pon. 10cm, wysokość ok 40 (ze złączką na elektrodę), ale on jest szczelny, u mnie stał obok sumpa. Podłączasz go na bypasie z pompy. Brakuje butli zaworu i licznika babli czyli to co sprzedaję w pkt.1.

@smk, nie powiem, że ten CR to cudo, ale na wylocie miałem stale pow. 600Ca.

Co do elektrody przyznam szczerze ze nie wiem. Dziś wrzuciłem ją do płynu 7 na 10minut i trzyma, ale lezała sporo w szufledzie z nasadka gumową z wodą, stąd myślę, że najpierw skalibruje lajona z nią i dam znac. Wcześniej chodziła, z tego co pamietam i w akwa i z innym lajonem w reaktorze, więc nie będę ściemniał bo za bardzo nie pamietam, jak sie sprawowała.

Remik, u mnie ten lajon chodził pod akwa, a nie reaktorem. Nie wiem nawet czy mozna nim sterować elektrozawór. Wprawdzie ma z tyłu jakieś wyjście, ale nie wiem. Zobacz na http://www.tomaszek.opus.chelm.pl/

W poniedziełek jade do wa-wy i raczej do środy nie będzie mnie. Jakby co, to znasz mój numer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mmedenski

OK troszkę poczytałem i będe musiał zrezygnować z AM CR - z powody dokupienia kilku dodatkowych "dupereli"

Czyli smk teraz Ty jesteś pierwszy.

Było mineło - akwarium to już wspomnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to biore lajona i calciumreaktor - powiedz mi jeszcze tylko czy elektroda ma gwint tak żeby można ją było wpasować do tego reaktora?

a co do odbioru to jak wolisz wysłać, lub poczekać to w tygodniu zawsze ja albo wspólniczka jesteśmy w szczecinie. Ew. jak bedziesz jechał przez słoneczne to możesz podrzucić wspólniczki siostrze. Zresztą zdzwonimy się i dogadamy.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
smk :

ok to biore lajona i calciumreaktor - powiedz mi jeszcze tylko czy elektroda ma gwint tak żeby można ją było wpasować do tego reaktora?

nie, reaktor ma "gwint" na elektrode;)

ok, pogadamy jak zadzwonisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klubowicz

Witam jeżeli interesuje cię sprzedaż samego reduktora do CO2 to jestem bardzo zainteresowany !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mmedenski: na jak dlugo wystarczala Ci ta butla ?

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pawelkuzdzen :

Witam jeżeli interesuje cię sprzedaż samego reduktora do CO2 to jestem bardzo zainteresowany !!!

no raczej nie, bo cięzko mi będzie sprzedać sama butle

@harnas, starczała na miesiąc, dwa (nie zapisuje takich rzeczy;)), nabicie 10zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

Został: zawór z manometrami- nowa cena 150zł, butla- 120zł. Dla kupujacego razem dokładam elektrozawór CO2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klubowicz

Sorry ale już nic nie rozumiem !!

Podałeś cenę reduktora , czy chcesz go sprzedać osobno ??

Tak zrozumiełem . Popraw mnie jeżeli się mylę a wstępnie zaklepuję jeżeli nie .

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę sprzedac osobno, reduktor 150zł. Pewnie nie zrozumiałeś bo wcześniej faktycznie próbowałem sprzedać razem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by co, to łyknął bym zawór i butlę.

Pozdrawiam Jacek 3_2.gif 370l, sump 100l, 40kg LR, 4*T5 54W DSCF2002.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, Paweł właśnie przed chwilą napisałem do Ciebie i Jacka. Chyba pisaliśmy w tym samym momencie:). Narazie nie wiem nic. Jakby co, to dzwoń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę reduktor, butlę i elektrozaworek.

Pozdrawiam Jacek 3_2.gif 370l, sump 100l, 40kg LR, 4*T5 54W DSCF2002.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.