Daniel00 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Witajcie ! Potrzebuję rady dot. firmy grzałki do otwartej kostki 42 L Wiem, że wiele było takich tematów ale większosć kończy się tak samo - jagger. Ja jednak jaggera nie chce- raz są za długie ( 23 cm) a dwa, słyszałem, że te nowe wcale nie są rewelacyjne. Zależy mi na grzałce dość krótkiej, żeby nie waliła po oczach-jagger wali Mam w słodkowodnym i nie dosć, że jest długa to jeszcze dość mało 'subtelna' Oczywiście jeżeli stanie na jaggerze to nie będę miał wyjścia ale wybór spory więc jakie macie doświadczenia z innymi ? Miał ktoś serę , hagena czy aquarium systems ? Koszty nie grają roli, na pewno odpada aquael, tetra i hailea- mam kiepskie doświadczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 A ja napiszę tak - mnie Eheim Jagger padł. Padł termostat. Po roku. Więc mogę subiektywnie napisać - szkoda kasy. Stary,zielony Jagger chodzi już 5 lat,bez zarzutu.,Ale wielki jest. Teraz mam thermostab z grzałką skalar bez termostatu. Grzałka tania i mała. A miałem i z chińską. Używany thermostab + byle jaka grzałka = nowy jagger. Skalara mam też z termostatem, działa 3 lata bez zarzutu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tetro Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Hydor Theo Heater 50 W ma Moc: 50 W Długość: 17,8 cm Cena: koło 70 zł Cytuj Akwarium 100x50x50 + sump 63l zasolone 7.09.2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flasher Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Ja do swojej małej kostki wsadziłem przewód grzejny JBL. Jest w silikonie, zasilany z transformatora 24V. Niestety potrzebuje zewnętrznego sterownika temperatury ponieważ w zestawie jest tylko przewód i transformator... układa się go pod piaskiem i nic nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel00 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 A ma ktoś jakieś doświadczenia z Hydor Theo Heater ? Sporo krótsza od jaggera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach