Skocz do zawartości
Marius

Bezwstydny golas

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem dlaczego moj krab zostawil swoja muszle i gdzies sobie polazl mial obok tego miejsca kilka innych muszli wiekszyk od tej ktora zostawil. Moze ten drugi krab ktory widoczny jest na foce wyciagnol go z tej muszli. Czy moj krab przezyje ? Czy znajdzie sobie nowy domek ?

Na zdjeciu ten na prawo to krab bez muszli

normal_rybki3%20002.jpg

Tutaj jak sie oddalal, fotka nie wyszla za dobrze gdyz chcialem go jakos ratowac i rece mi drżały.

normal_rybki3%20004.jpg

-------------------------------------------------------

160 x 70 x 70 (800l)optiwhite, sump 200l, BK 250 intern, ATON 2x250 Watt (E40) + 4x54 W T5, pompa zwrotna red dragon 6500, cyrkulacja 2 x 6100 tunze + multikontroler, FR509, Profilux, pompki grotecha - balling i ZEOvit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usłyszały pewnie co za bzdury Kaczyński wygaduje o tysiącach nowych mieszkań i się oszczały na ciasne muszle :)

Prawdopodobnie przeszedł wylinke i chce się gdzieś ukryć. Czasem moje kraby po wylince uciekają gdzieś pod kamień i chate zasiedlają znowu za dzień - dwa. Niestety są wtedy łatwym łupem dla innych krabów :)

Zmusić to go nie zmusisz do wejścia do muszli - ale możesz przeprowadzić akcje marketingową i wyczaić gdzie sie schował i postawić mu domek obok.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem dokladnie gdzie sie schowal i obok postawilem 4 rozne muszle mam nadzieje ze ktoras mu sie spodoba.

160 x 70 x 70 (800l)optiwhite, sump 200l, BK 250 intern, ATON 2x250 Watt (E40) + 4x54 W T5, pompa zwrotna red dragon 6500, cyrkulacja 2 x 6100 tunze + multikontroler, FR509, Profilux, pompki grotecha - balling i ZEOvit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marius - To się nazywa marketing :)

@nowy - pustelników tak jak rozgwiazd piaskowych nie dokarmiałem nigdy. Zjedzą to co dla nich zostanie. Choć staram się karmić tak żeby zawsze coś dla zwierzaków w dolnej partii akwarium zostało.

Pustelniki wraz z krewetkami to tak zwany "clean-up crew" i trzeba mieć ich odpowiednio dużo w zależności od wielkości baniaka. Ja w 112L miałem 4szt. Teraz w 550L mam na razie tylko 8 (choć coś nie mogę się doliczyć bo akwa za duże) ale przy obecnej ilości skały nie wiem czy potrzebuje ich więcej. Tym bardziej że są spore.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoje 500 litrow wsadzilem 21 hermitow i 20 turbo slimakow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.