jarek35 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Witam Tak jak w temacie ..... Kontaktowałem się z dwoma firmami : MYCIOK - brak odpowiedzi na wysyłane zapytania o wycenę . BIELSZKŁO - brak możliwości sklejenia pozdrawiam Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 17 Września 2013 A jakiej wielkości sump by cię interesował ? Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 hej nic wielkiego 60 x 30 x 35h pozdrawiam Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Czyli standardowy wymiar, możesz kupić takie akwa ( najlepiej używane ) i wkleić sobie sam przegrody tak jak będzie ci wygodnie. Szybki na przegrody kupisz za grosze u każdego osiedlowego szklarza. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 i chyba tak trzeba będzie zrobić .... bo nikomu nie chce się podjąć sklejenia takiego sumpa . Prawdopodobnie jakby był 2 razy większy to by była inna rozmowa bo i większa kasa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Mogę ci jeszcze polecić gościa z Katowic, dzisiaj u niego odbierałem swoje sumpa: AQUARIUM-FISH KATOWICE TEL. 661 936 332 AKWARIA, TERRARIA, SZAFKI, POKRYWY, REGAŁY, GOTOWE ZESTAWY AKWARYSTYCZNE NA KAŻDY WYMIAR SUPER JAKOŚĆ, EXTRA ROZWIĄZANIA, NAJLEPSZE CENY!!! SERWIS, TRANSPORT "AQUARIUM&FISH" <aquariumfish@interia.pl>; Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 17 Września 2013 W pszczynie szklarz na piastowskiej tez robi wyslane przez tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 17 Września 2013 w Bielsku na ul. Widok chyba nr 24 mieszka gość który wiele lat kleił akwaria. Wiem, że miał przerwę w działalności, ale może wrócił do tematu. Z tego co pamiętam jest to 5 dom za halą sportowa BBTS po tej samej stronie, czyli prawej Mi kiedyś naprawiał akwarium jak pękło dno. Nie pamiętam teraz nazwiska, ale na budynku chyba jeszcze wisi tabliczka z info. o działalności gospodarczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniecka Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Na ul. lipnickiej jest szklarz- klei również akwaria. Nam zrobił baniak. Skoro to standardowy sump to w każdym akwarystycznym są akwaria, potem tylko dokupić szkło na przegrody i sobie wkleić wg własnych upodobań - tak jak my. pzdr marzena Cytuj JEST: 200x80x60 (w obiegu ok 1200L); faluje: Tunze 2x 6095 & 2x 6055; odpienia: DIY na 2x Tunze 9420.040; obieg: Jebao AC8000; świeci: PS Pandora Hyperion S2; LR ok 70kg; obsada: LPS + SPS + miękkie BYŁO 2013 - 2015 120x50x50 ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 kup standartowe akwa do tego przegrody u szklarza i masz spokój ja tak kiedys zrobiłem własnie w 160 litrowym akwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 17 Września 2013 LLS kolega z forum wysyłkę będziesz miał tani, bo to zmieści się w klasyczny wymiar Przesyłkę zamów kurierem u pośredniaka https://www.kurjerzy.pl/?gclid=CK2c-OGX07kCFQlZ3godb04Aiw http://www.wysylajtaniej.pl/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Lins_Sponsorowany itd\ pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Gaber, przesyłka wyjdzie go tyle co sump - nie warto Ale oczywiście może pomyśleć o większym akwa i przy okazji zamówić większy sump. Ja sobie ostatnio policzyłem że dla mnie taki idealny sump powinien mieć 200x70x35 wysokości ( he he, czyli dużo więcej niż obecne akwa ) Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Z przesyłaniem akwarii po przez firmy kurierskie trzeba uważać . Taki małe zbiorniczki najlepiej zamawiać lokalnie . Przykładowo po przez spedycje jest super, towar nie nie jest przeładowywany,a i kierowcy takich busów myślą i szanują pracę innych . Zaliczyłem nawet tak odległe miejsca jak Irlandia ,nie było problemów . Na kilkaset transportów tylko raz miałem uszkodzone akwarium ,tu już chyba statystyka się wkradła i tylko gdyby nie to że szanowny Pan Arek który przez swoją złośliwość odmówił wpuszczenia likwidatora z ac dostał bym pare groszy ,ale szkoda słów już na ten temat i moich nerwów Jedyny minus to taki że nikt poniżej 200zł nie bardzo chce zabierać ładunku . W razie czego na przyszłość mogę pomóc ,a najlepiej Tomek jest w temacie zorientowany Edytowane 17 Września 2013 przez LLS (wyświetl historię edycji) Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Gaber, przesyłka wyjdzie go tyle co sump - nie warto Ale oczywiście może pomyśleć o większym akwa i przy okazji zamówić większy sump. Ja sobie ostatnio policzyłem że dla mnie taki idealny sump powinien mieć 200x70x35 wysokości ( he he, czyli dużo więcej niż obecne akwa ) Przed chwila wyceniłem przesyłkę na kurjerzy i DHL to poniżej 25 zł Jeżeli chodzi o Twojego sumpa to LLS wysyła za 200 zł. Zamawiałem u niego duże akwaprawie 1000l+sump i koszt wysyłki 200zł pozdr Edytowane 17 Września 2013 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Są jeszcze tansze zobaczcie sami http://furgonetka.pl/ Ja korzystam często jęsli tylko nie wysyłam szkła . Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Są jeszcze tansze zobaczcie sami http://furgonetka.pl/ Ja korzystam często jęsli tylko nie wysyłam szkła . Zamawiałem 2 akwaria 120x50x50 i 80x45x45 przez DHL i przyszły całe, ale były opisane szkło i porządnie spakowane w styropian i bąblówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Z tego co zauważyłem to w tym wypadku to jak los na loterii zależy na kogo trafi . Akwaria które dostałeś kurierem przyjechały na palecie ? Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Z tego co zauważyłem to w tym wypadku to jak los na loterii zależy na kogo trafi . Akwaria które dostałeś kurierem przyjechały na palecie ? nie w kartonie, ale znam kurierów przez których zamawiam, także dbają o moje przesyłki - zawsze odpalam im na browarka. Nigdy nie Schenkerem, co za twór. Z drugiej strony przesyłka ubezpieczona także niczym nie ryzykuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 17 Września 2013 (edytowane) nie w kartonie, ale znam kurierów przez których zamawiam, także dbają o moje przesyłki - zawsze odpalam im na browarka. Nigdy nie Schenkerem, co za twór. Z drugiej strony przesyłka ubezpieczona także niczym nie ryzykuję. Teoretycznie ale wysyłając przez brokera nie życzę Ci przejścia przez ich chorą procedurę reklamacyjną ,wszystko jest tak przemyślane abyś na starcie się zniechęcił,ewentualnie aby reklamacja została odrzucona bo przesyłka niesprawdzona przy kurierze ...ipt ....sick .. Jeśli te akwaria dojechały w kartonie to aż nie wierzę ,niemożliwe że dojechały całe .Ja kostki wysyłam w skrzyni z osb i w styropianie wtedy całe dochodzą Ja również mam super kontakt z kurierami z mojego miasta ,oni mówią że nie mają wpływu na to zrobi z tą paczką jakiś pracownik na terminalu .Tam ponoć z przesyłkami się nie piszczą . Edytowane 17 Września 2013 przez LLS (wyświetl historię edycji) Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 17 Września 2013 (edytowane) mniejsze paczki można wysłać PKS, a dogadujesz sie z kierowcą Pogadalismy, a co do tematu, to ktoryś z kolegów Ci dobrze radził kup akwa, moze być uzywane, ale daj do szklarza wklejenie przegród, wyjdzie najtaniej do efektu pozdr Edytowane 17 Września 2013 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 i tak też zrobię .... dzięki za rady . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach