misieq51 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Mój żółtek od pewnego czasu ma czarne chrostki ostatnio na jakiś tydzień znikneły ale znowu sie pojawiły i jest ich jakby więcej, ktoś wie co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 25 Września 2013 A co to są chrostki? szukałem w sjp.pl, ale wyrzuciło mi tylko nazwisko. Swoją drogą google nieźle działa, pierwsze dwa wyszukiwania odwołują się do tego wątku Przepraszam za OT Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arduan Zgłoś Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Może koledze chodziło o krostki, tylko użył regionalizmu (prowincjonalizmu)? Chyba że jak w angielskim, piszesz mechanic, czytasz mekanik () ;-) Edytowane 25 Września 2013 przez Arduan (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misieq51 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 fonetycznie mi jakoś zawsze brzmiało jak chrosta ale dobra niech będzie krosta, po polskiemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Enia Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Mój drugi żółtek,też tak się wysypał na drugi dzień po wpuszczeniu do baniaka.Myślałam,że to drobinki ze skał,albo ze scopasa,bo tak się biły,ale po tygodniu krostki zniknęły.Muszę się przyznać,że nie ryzykowałam i miałam włączoną lampę uv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misieq51 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 UV też u mnie chodzi, dla pewności podaje jeszcze jedzenie z czosnkiem....może coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Enia Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Jaką ma moc lampa i na ile ja załączasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misieq51 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 UV 5W chodzi juz dwa dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Enia Zgłoś Napisano 26 Września 2013 U mnie uv chodziła ponad 2 tygodnie .24 w na 750 litrów.Jeśli zalaczalam ja na parę dni,wysypka wracała. To samo miałam jak walczylam z ospa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misieq51 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 UV zostawie chyba teraz na dłuzszy czas bo ostatnio miałem tez problem dziwnego osadu na lustrze wody i po włączeniu uv praktycznie całkowicie zniknął, dlatego teraz zostawie uv na dłużej potem zmierzę parametry i zobacze co się będzie działo, bo znam ludzi u których uv chodzi non stop i nic złego sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach