PokerFace Zgłoś Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) A być może stanowczo za dużo . Podejdź do kogoś żeby Ci zrobił pomiar Hanka, będzie trochę pewniej. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Marca 2015 przez PokerFace (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 18 Marca 2015 A być może stanowczo za dużo . Podejdź do kogoś żeby Ci zrobił pomiar Hanka, będzie trochę pewniej. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Dzięki za rady PokerFace, ale tak naprawdę, to ja tylko tutaj wtrąciłem swoje trzy grosze ad wyników. Ale to nie ja mam problem póki co (u mnie wszystko ładnie żyje i rośnie), to raczej autorowi tematu trzeba pomoc. Małej hanki to raczej nie uświadczę u nikogo tu gdzie mieszkam. Tutaj nawet DI przy osmozie nikt nie używa , prócz mnie . Tylko więc zakup wchodzi w grę. Ale skoro salifert pokazuje swoje "zero" i wszystko w baniaku dobrze, to raczej chyba nie ma jeszcze sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 19 Marca 2015 Moim zdanie. nie ma sensu dodatkowo brudzić wody. Lepiej dać więcej rybciom i koralom papu. wysłałem z tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2016 Troszeczkę czasu upłynęło a ja dalej się zastanawiam jak z tym no3 i po4 bo też mam no3 ledwo wykrywalne coś około 0.2 mg/l a salifert przy po4 pokazuje 0 . Dodam że mam dość małe akwarium bo 200 l i 5 rybek a karmie mrożonkami 2x dziennie po pół kostki rano artemia a wieczorkiem mysis .Dodam też że mam wydajny odpieniacz oraz 2l Siporaxu . Myślicie że podbijać po4 czy dać sobie spokój ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzelba26 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) nic nie lej, nawet jak test pokazuje 0. to i tak masz fosforany w akwarium, a te no3 na tak niskim poziomie to w czym przeszkadzają? Edytowane 17 Listopada 2016 przez strzelba26 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2016 nic nie lej, nawet jak test pokazuje 0. to i tak masz fosforany w akwarium, a te no3 na tak niskim poziomie to w czym przeszkadzają? Aby zooxantele miały co jeść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzelba26 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Aby zooxantele miały co jeść światło....fotosynteza.... Edytowane 17 Listopada 2016 przez strzelba26 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Listopada 2016 światło....fotosynteza.... Samo światło to za mało. Fotosynteza jest bardziej złożona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzelba26 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) http://www.naukaonli...ie-u-koralowcow http://reefhub.pl/jak-odzywiaja-sie-korale-czesc-pierwsza/ http://reefhub.pl/jak-odzywiaja-sie-korale-czesc-druga/ Edytowane 18 Listopada 2016 przez strzelba26 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach