Komarek Zgłoś Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Witam serdecznie Chciałbym przestrzec przed zakupem czujnika poziomu cieczy na allegro od sprzedajacego marekk6141 Czujnik jest bardzo niskiej jakości.Na dolewce AquaMedic wytrzymał niecałe 3tygodnie. I się zawiesił. Sprzedawca odmawia reklamacji,w jego mniemaniu czujniki są sprawne a opis rzetelny. Wiem,że kwota za czujnik jest niska. Zapewne adekwatna do jakości.Moja nauczka. Szkoda naszych mieszkań Drodzy Forumowicze. Kupujcie lepiej sprawdzony towar Edytowane 30 Września 2013 przez Komarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaziko Zgłoś Napisano 1 Października 2013 a ile kosztował? Cytuj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Października 2013 16zł. Adekwatnie do jakości jak się okazuje.... Pozdrawiam mobilnie Marek @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Kupiłem podobny za 13 zł , podpięty od roku do profiluxa, działa bez zastrzeżeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 1 Października 2013 a ja kupiłem z chin za dolara i dziala rowniez od roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Października 2013 a ja kupiłem z chin za dolara i dziala rowniez od roku Możesz dać namiar Ten jest do d..y Wczoraj miałem czas więc z lampką się bawiłem wł/wył. Zawiesił się kilka razy. Po wstrząsnięciu puszcza. Pozdrawiam mobilnie Marek @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 http://sklep.avt.pl/p/pl/6507/czujnik+poziomu+cieczy+typu+no.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 1 Października 2013 nie pamiętam dokładnie bo ponad rok miną, jestem pewien ze był on najtańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Dobra. A macie może jakieś pomysły czym zastąpić te czujniki pływakowe w dolewce AM? Może jakiś ultradźwiękowy lub optyczny..... Pozdrawiam mobilnie Marek @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Mam optyczny, zachodzi solą i co dwa tyg przestawał działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Ultradźwiękowy, optyczny? Po co http://www.aplisens.com.pl/regulatory-dwustanowe-poziomu-typu-erh-04-i-erh-16-wersja-ex.html Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Mam optyczny, zachodzi solą i co dwa tyg przestawał działać O widzisz,o tym nie pomyślałem. Dzięki. Ultradźwiękowy, optyczny? Po co http://www.aplisens.com.pl/regulatory-dwustanowe-poziomu-typu-erh-04-i-erh-16-wersja-ex.html Stal,aluminium - a ile to to kosztuje? Może jednak jakiś ultradźwiękowy Pozdrawiam mobilnie Marek @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MIchałK Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Ja mam czujniki od tego sprzedawcy i od wiosny chodzą bez zastrzeżeń , jedyny warunek to przekaźnik między czujnikiem a odbiorem . Jak podłączyłem je na próbę bezpośrednio pod pompę to od razu się pokleiły . Cytuj 60x60x50+sump 57l ,30 kg LR , 10 kg LS, LED Hydra 52 hd+ 2xT5 , jebao cp 25, Deltec 1351 , New Jet 3000 Nowa bańka Stara bańka - nie istnieje http://nano-reef.pl/topic/82915-akwarium-4000-l-w-pracy/page__st__20#entry888530 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Ja mam czujniki od tego sprzedawcy i od wiosny chodzą bez zastrzeżeń , jedyny warunek to przekaźnik między czujnikiem a odbiorem . Jak podłączyłem je na próbę bezpośrednio pod pompę to od razu się pokleiły . Wiesz,dolewka AM nie puszcza prądu od razu z zasilacza. Oryginał AM działa bez zarzutu 2lata. Ten nawet na układzie który zrobiłem do testów,na przekazniku, się wiesza. Lipny mi się trafił - zdarzyć się może. Ale gadanie gościa,że moja wina itd,nie wierząc nawet na jakim prądzie działał- bez sensu. Mało chaty nie zalałem - a ten mi kity ciśnie.... Pozdrawiam mobilnie Marek @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Tak, to oczywiste. Albo przekaźnik albo sterownik który przekaźnik lub triak o ile dobrze piszę musi posiadać inaczej będzie się kleił. Tak jak napisałem, ten z linku za 14 zł pod profiluxem chodzi od roku i zero problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Na razie pobawie sie kontaktronami. Cos skleje. Ale mysle n;ad czym mniej zawodnym Pozdrawiam mobilnie Marek @ Edytowane 1 Października 2013 przez Komarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach