Skocz do zawartości
Harari

Ospa - ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji na fakt iż Prodibio Spots & Velvets zawiodło mnie na całej linii zmuszony jestem zmienić podejście, będę próbował za pomocą pułapki odłowić pokolce - bo one są głównie zaatakowane, do oddzielnego zbiornika bez koralowców gdzie będę je leczył.

I tutaj pojawia się pytanie - jakie lekarstwo zastosować ? Czytałem że Aqua Medic ma dobry preparat ale nie wiem czy to prawda, a może jest coś lepszego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozytywne opinie są o formisolu z zooleka.napisz do akvariusa kilkakrotnie tym leczył ,ja sam uratowałem kilka swoich ryb ale u mnie korale dostaly po tyłku .

http://nano-reef.pl/...e__hl__formisol

pozdr.Jarek

Edytowane przez Jarek GRZESZCZAK (wyświetl historię edycji)

akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ospę pewnie przywlokłeś z nowymi zwierzętami???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik ma 3 miesiące i wszystkie ryby zostały nabyte na początku w przedziale 2 tygodni, tak więc wszystkie są nowe, przez niecałe 3 miesiące był spokój a 2 tygodnie temu zaczęło się od pokolców, zakładam że nałożyło się namnożenie pierwotniaków oraz lekkie wahanie KH co dało epidemię w zbiorniku. W tej chwili chodzi lampa UV 36W i jest lekko podniesiona temperatura. Dodatkowo zaczynam przyzwyczajać ryby do pułapki, mam nadzieję że uda mi się odłowić pokolce bo na wyleczenie w głównym straciłem nadzieję.

Przypominam że pytanie dotyczy czym leczyć ryby w kwarantannie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.