Skocz do zawartości
mpc

Dziwne zachowanie ukwiału...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od dwóch dni mój ukwiał przez większość czasu jest zamknięty, jak było zgaszone światło to widziałem że się otworzył ale też nie w pełni ("macki" nie były w pełni napompowane). Czy macie jakieś pomysły czym to może być spowodowane? Wygląd ukwiału tutaj -> http://cl.ly/image/0B0h2t3r0x2O

Akwarium (start: 16.01.2013): 100x40x50(wys.); Oświetlenie: 4x39W; Filtracja: Deltec MCE 600, 30kg lr; Ogrzewanie: Eheim Jager 200W; Cyrkulacja: Tunze 6045, Tunze 6025. - DZIENNIK

6505_6691.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A uzupełnisz stopkę?

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest od niedawna w zbiorniku to może mu coś nie pasuje w wodzie (patrząc na zdjęcia to świeży zbiornik),lub jest w złym miejscu i się pompuję przed startem. Ukwiał też tak wygląda jak trawi, lub jest przed podziałem. Nie powinno nic złego się z nim stać kolor jest, to ogólnie silne zwierzaki. W moim zbiorniku jeden nawet dwa tygodnie żył w kominie i jakoś do tej pory żyje(wyglądał o wiele gorzej niż twój na zdjęciach).

Red sea max 250 ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, tak uzupelniam stopke. Zbiornik w styczniu bedzie mial rok. Ukwial jest od miesiaca w zbiornku (tak to prawda ze wyglada tak jak trawi). Kupilem mu krawetki koktajlowe, co ile powinno sie je podawac?

Akwarium (start: 16.01.2013): 100x40x50(wys.); Oświetlenie: 4x39W; Filtracja: Deltec MCE 600, 30kg lr; Ogrzewanie: Eheim Jager 200W; Cyrkulacja: Tunze 6045, Tunze 6025. - DZIENNIK

6505_6691.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze jest nazarty, bedzie dobrze ;-)

Edytowane przez arnik86 (wyświetl historię edycji)

7718_7930.png

250L + 120L sump wystartował 13.9.2016

Ok 20kg skały

Siporax 13L

Szkło 100x50x50 przód i boki opti

Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15

Dozownik Jebao dp-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z karmieniem nie ma reguły, nie musisz go wcale karmić, ja swoje karmie raz w tygodniu dorszem (krewetki jakoś nie smakowały)

Red sea max 250 ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja karmie swojego stynka, naj bardziej je przyswaja.

[/url] 7728_7942.png[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.