Skocz do zawartości

Historia edycji

Sygen

Sygen

6 godzin temu, grzegorz.k napisał:

Co więcej jeśli dasz tyle samo mocy w LEDach i rozłożysz je na tafli to tak samo będzie grzało więc ten argument wymiany T5 na LED tez odpada. No i zdecydowanie łatwiej dobrac widmo bazując na świetlówkach bo kolejne wady gotowych lamp LED że jak skręcisz tak jak ma być to tracisz na mocy lampy.

Ja mam ledy nad całą powierzchnią nie nie grzeją wody tak jak piszesz.Wcześniej w poprzedniej lampie led miałem dołożone 2 x 54 w t5 i temperatura była ustawiona na 25,5 stopnia i nawet zimą w dzień załączało się chłodzenie wentylatorami.Po zmianie od grudnia na same led temperatura spadła do 23 stopni i okazało się że mam walniętą grzałkę jagera więc nie grzeją wody.

Sygen

Sygen

6 godzin temu, grzegorz.k napisał:

Co więcej jeśli dasz tyle samo mocy w LEDach i rozłożysz je na tafli to tak samo będzie grzało więc ten argument wymiany T5 na LED tez odpada. No i zdecydowanie łatwiej dobrac widmo bazując na świetlówkach bo kolejne wady gotowych lamp LED że jak skręcisz tak jak ma być to tracisz na mocy lampy.

Ja mam ledy nad całą powierzchnią nie nie grzeją wody tak jak piszesz.Wcześniej do poprzedniej lampie led miałem dołożone 2 x 54 w t5 i temperatura była ustawiona na 25,5 stopnia i nawet zimą w dzień załączało się chłodzenie wentylatorami.Po zmianie od grudnia na same led temperatura spadła do 23 stopni i okazało się że mam walniętą grzałkę jagera więc nie grzeją wody.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.