tman Zgłoś Napisano 25 Października 2013 Cześć, Mój mandaryn jest przeraźliwie chudy. Siedzi cały czas w skale, mrożonek nie je. Fakt - populacja mysisu (chyba - takie maleńkie krewetki ze świecącymi oczami jak się na nie w nocy latarką poświeci) znacznie się ograniczyła, niemniej w zbiorniku głównym widziałem kilka - kilkanaście, w sumpie drugie tyle, może więcej (czyli w systemie są, choć w ograniczonej ilości). Natomiast ok. dwa tygodnie temu wyciągnąłem samicę z pompy odpieniacza (jakoś przeszła przez rewizję) i pomyślałem, że jedno z drugim może mieć coś wspólnego..? Tańczyły razem, dość często... Nie wiem czy wśród ryb występują takie zachowania, ale - może ktoś zaobserwował coś podobnego? "I do śmierci Cię nie opuszczę"...? pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, tomasz, GG: 9137955 500l+ (120x65x60H) + 130 l sump|BK SM 250|Red Dragon 6500|Tunze 6025, 6045 + 2x6095 pod 7096|ATI SP 8x39|GroTech III NG|50-60 kg LR 11% doświadczenia (może trochę na wyrost..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach