octavian Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Witam. To mój pierwszy post na tym forum chociaż śledze go od kilku miesięcy, a wiec jeszcze raz Witam wszystkich Dopiero zaczynam przygodę z morszczyzną ( baniak 3 miesiąc) a wiec wiele rzeczy jest dla mnie nowością Jak na przykład to bielenie korala jak na załączonej fotce.Koral do tej pory prezentował się swietnie ale 3 dni temu pojawiło się takie coś Wie ktoś co to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Prawdopodobnie cos sie zmienilo w parametrach. Nie wiem czy kontrolujesz Mg, kH ? Moze tu cos nie gra ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fok Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Żeby to umarło to już naprawdę nie wiem co musi się dziać. Mam w zbiorniku takie okazy które niszcze czym się da i zawsze odrosną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Dzięki za zainteresowanie KH 8, MG 1300, Ostatnio walczyłem z wysokim no3 ( było 100) teraz zeszedłem do 10ciu. Podmianki robiłem codziennie a poziom soli mierzyłem spławikiem. Kupiłem w końcu refraktometr i po dokładnym pomiarze wyszło że miałem 1,028. Zbiłem do 1,026 w jeden dzień. Za szybko ? Może to być także od złego poziomu żelaza ? Nigdy go nie sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 Nadal Pomocy.... Z koralem jest coraz gorzej bo plamy juz na każdym polipie. Zmieniłem mu miejsce bo moze za duże swiatło albo cyrkulacja ale bez zmian. Może to wina tego że u poprzedniego właściciela była pod T5 a u mnie pod LeD ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 Spokojnie, parasolki wystawione do światła, więc nie walczy jeszcze o przetrwanie. Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedDemon Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2014 I jak się skończyło ? Cytuj 500l - Ati 8xT5, metoda probiotyczna AF, siporax, balling light Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach