zachu Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 hej. Naszła mnie chęć na kolejnego wargacza. Ale... ...jak to jest z trzymaniem różnych wargaczy w akwarium. Które z którymi można bez obaw trzymać , a które z którymi będą walczyć? w tym momencie mam doktorka (Labroides dimidiatus) razem z żółtopłetwym (Cirrhilabrus Flavidorsalis) i jest luz, ale chciałbym jeszcze jednego "red-line/false-eye" (Halichoeres biocellatus). Mam obawy czy wszystkie 3 będą żyły w zgodzie, i nie chciałbym aby się tłukły? jeszcze jedna moja obawa to czy mandaryn nie będzie walczył o jedzenie z Halichoeres bo podobna maja diete. macie może jakieś doświadczenia z takimi konfiguracjami? dziekuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 mam 7 wargaczy - każdy innego gatunki i jest pełen spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 mam 2 sztuki ale często odbijają się od lampy i jakby nie ona to było by pewnie po którymś z nich,raz udało mu sie wyskoczyc i dobrze ze byłem w domu to go ponownie wrzuciłem Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) mam 7 wargaczy - każdy innego gatunki i jest pełen spokój. Ekhm... 2 tys. litrów vs. 200 litrów Edytowane 7 Listopada 2013 przez Jader (wyświetl historię edycji) Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 A jakie koledzy dokładnie macie gatunki swych wargaczy? @ Sygen wiem ze wargacze skaczą, na szczęście żaden z moich jeszcze nie próbował. @ Jader może i nie mam 2tys litrów ale również nie wybieram ryb co rosną do pół metra, tylko jedne z najmniejszych występujących na rafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 A jakie koledzy dokładnie macie gatunki swych wargaczy? @ Sygen wiem ze wargacze skaczą, na szczęście żaden z moich jeszcze nie próbował. @ Jader może i nie mam 2tys litrów ale również nie wybieram ryb co rosną do pół metra, tylko jedne z najmniejszych występujących na rafie. Anampses chrysocephalus Anampses meleagrides Bodianus opercularis Halichoeres iridis Halichoeres chrysus Labroides dimidiatus Novaculoides macrolepidotus był jeszcze Telelabrus rubrovittatus ale wyskoczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach