facta Zgłoś Napisano 10 Listopada 2013 Witam, chciałem przedstawić wam kolejną produkcję tym razem są to reaktory do fito. Pierwszą sztukę przetestowałem wszystko grało więc wyprodukowałem kilka sztuk. Puki co są dwie wersje wysokości: - 20cm - 1,4l - 30cm - 2,1l Od góry wpinamy wężyk do napowietrzania, a od dołu zaworek spustowy. Reaktory można spinać ze sobą i układać jeden na drugim (fito u góry z dozowaniem do wrotki, która będzie na dole). Tego rozwiązania jeszcze nie sprawdzałem w praktyce bo czekam na wrotkę. Głównie chodzi o ryzyko zarażenia górnego reaktora wrotką. "Goły" reaktor może służyć do hodowli wrotki, do fito przykręcamy dokładkę z oświetleniem. Ja obecnie używam dwóch reaktorów dozując kropelkowo do akwarium, raz z jednego reaktora raz z drugiego w zależności do którego wlałem nawóz. A zapomniałem dodać, że reaktor może też pełnić funkcję lampki nocnej Cytuj Pudełko przelewowe DIY Algae Scrubber DIY Lampa led DIY Reaktor fitoplanktonu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diarem Zgłoś Napisano 2 Maja 2014 Wszedłem w posiadanie tego reaktora i wszystkim polecam wykonanie na najwyższym poziomie, bardzo dobre wsparcie techniczne na maila i spora porcja startowa fito. Polecam Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egon24 Zgłoś Napisano 2 Maja 2014 Witam, ja kupiłem taki z drugich rak jako używany , wcześniej robiłem w butli po wodzie . Teraz mam piękna lampkę nocna i jestem bardzo zadowolony wiec także polecam . Cytuj http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach