witek123t Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Co myślicie o takim bardzo prostym i tanim rozwiązaniu w razie awarii prądu>>>> Zwykła przetwornica 12V na 230V z Castoramy(ok.150pln)+sprawny akumulator z diesla. Do napędzenia niezbędnych urządzeń powinno styknąć,oczywiście do małych baniaków max 200l,do większych podwajamy lub potrajamy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) doskonały temacik!!! Jakie patenty Koledzy i Koleżanki macie na takie awarie? Oprócz UPS! Edytowane 26 Listopada 2013 przez Diabeł prawdziwy (wyświetl historię edycji) Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Temat był poruszany na forum. W zależności od tego ilu watowa będzie przetwornica podepniesz cyrkulację i coś tam jeszcze. Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 Daj link jak możesz!! Ja nie znalazłem Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 tematów mnóstwo http://nano-reef.pl/topic/52787-zasilanie-awaryjne/page__hl__przetwornica http://nano-reef.pl/topic/54832-awaryjne-zasilanie/page__hl__przetwornica#entry547610 http://nano-reef.pl/topic/47102-ups-na-pompe-obiegowa-czy-cyrkulatory/page__hl__przetwornica#entry462413 Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Trudno będzie mi znaleźć ale była tam też poruszana kwestia głębokiego rozładowania i sprawności akumulatorów Kolega Sygen mnie uprzedził . Edytowane 26 Listopada 2013 przez k_bad (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) No Sylwek Nie wiem jak szukałem że nie znalazłem! Dzięki!! Edytowane 26 Listopada 2013 przez Diabeł prawdziwy (wyświetl historię edycji) Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach