Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

i git :) wreszcie jest światło w baniaku :D

d4de0a021b7dcb2f19d2db8c778d364fu426a393.png

Wreszcie zdymisjonowana.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zacząłem stosować AF BioS, ProBioF, ProF, Coral E i Coral V. Cel zjechać NO3. Zobaczę jak metoda probiotyczna się spisuje.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czwarty miesiąc walki z NO3 całkiem udany, po dwóch miesiącach stosowania samych AF dodałem pellety AIO (brązowe) i wówczas drgnęło z 64ppm do 14ppm na dzień dzisiejszy. Proporcjonalnie PO4 leci.

Paleta AF jaką stosuję to Coral A, B, E, V, Food oraz bakterie ProBioS z pożywkami ProF i ProBioF. Do tego sól AF Reef Salt. Ten zestaw daje spore rezultaty, SPSy które nie bardzo chciały u mnie mieszkać teraz czują się dobrze, mają przyrosty. Woda klarowna i czysta.

Ostatnio zamieszkał u mnie liliowiec Comathina, poniżej filmik, na którym widać jak zajada (wzdłuż ramion przemieszcza się pochwycony plankton- czerwony).

[/url] Edytowane przez firefighter1 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka aktualnych zdjeć, akwarium ładnie sie kręci, co raz mniej miejsca :) przez co spiętrzylem całość. Od pół roku skutecznie całość na AF prowadzone.post-22184-1437075153,93_thumb.jpgpost-22184-1437075178,4_thumb.jpgpost-22184-1437075201,36_thumb.jpg

Sent from the sea.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ma sie dobrze chociaż w tym tygodniu zmienił miejsce. Bardzo sprawnie potrafi sie przemieszczać. Staram sie dokarmiać go czerwonym planktonem, który bardzo lubi.

Sent from the sea.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Bardzo ładny zbiorniczek. Niedługo startujemy z nieco mniejszym. Również miał być w ścianie ale ostatecznie będzie przed...

Mam pytanie odnośnie cyrkulacji. Jak się sprawuje Blau Wave Motion 8000 ? Taką też zabawkę planuję do nowego baniaczka. Czy faktycznie przyzwoicie buja?

Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie buje, nie pracuje na max bo byłby za mocny, ważne aby regularnie czyścić wirnik raz w miesiącu. W środku jest jeszcze Tunze ale nigdy go nie włączam, teraz został wyjęty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aktualizacje dawaj

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cicha woda :clap:

Za jakiś czas ja tym razem przyjadę po szczepki.

Edytowane przez helmofon (wyświetl historię edycji)

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja Gorgonia będzie jako pierwsza szczepiona do nowego baniaka ;). Tym razem mogę od siebie brudna wodę zabierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dosyć intensywnie odrywają się pęcherze tlenu o wspaniałej wysypki, dojrzewanie trwa i jest w fazie szczytowej chociaż testy reagują znikomo.

081fda2a4cb6a96e8cd784fda3e412cf.jpg

fd35a2cc4cad0b1904e473fd5adcaf8a.jpg

Edytowane przez firefighter1 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.