tomi1140 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 Przydałaby się jakaś aktualizacja w formie małego filmiku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argento Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 Witam zbiornik jak najbardziej istnieje a aktualizacji nie było z powodu plagi dino po dwóch miesiącach walki nareszcie opanowane postaram się coś wrzucić w najbliższych dniach . Szkoda, że od pół roku nie ma tu updat'u. W związku z tym mam pytanie do autora tematu, bo akwarium jest kosmiczne i przyznam, że obserwuje. Czy największy old school'owy zbiornik w naszym powiecie dalej istnieje ? Bo ktoś mi kiedyś mówił, że likwidujesz Osobiście chcę założyć spory zbiornik "fish only" i bardzo interesuje mnie kwestia rekina kociego Co do rekina zapraszam do jastrzębia tel.723555240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike.t Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 Dino to największe kur***** jakie może się przytrafić, więc gratuluję samozaparcia, że się udało... choć cyklicznie może znów na jakiś czas wrócić. Wiem bo sam kiedyś tak miałem. U mnie akurat pomogła zmiana soli. Jak się okazało była "za bogata" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argento Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Dino to największe kur***** jakie może się przytrafić, więc gratuluję samozaparcia, że się udało... choć cyklicznie może znów na jakiś czas wrócić. Wiem bo sam kiedyś tak miałem. U mnie akurat pomogła zmiana soli. Jak się okazało była "za bogata" Ja między innymi też zmieniłem sól i zasolenie zmniejszyłem . A właśnie teraz biorę się za wiercenie otworów w ścianie by doprowadzić powietrze do odpieniacza z podwórka .to jak kiedy wpadasz pogadać Edytowane 4 Lipca 2014 przez argento (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike.t Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 Ja między innymi też zmieniłem sól i zasolenie zmniejszyłem . A właśnie teraz biorę się za wiercenie otworów w ścianie by doprowadzić powietrze do odpieniacza z podwórka .to jak kiedy wpadasz pogadać Maszyny budowlane wiem masz dobre więc dziury pewnie będą też konkretne A może przy okazji wyjdzie jakieś dodatkowe wyjście na ogród ? sprawdz skrzynkę - pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam160 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 Niesamowite, jedno z najbardziej naturalnie wyglądających zbiorników jakie widziałem... Oby dino nie wróciło. Zazdroszczę, podziwiam i życzę wytrwałości bo to akwarium nie może przestać istnieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argento Zgłoś Napisano 5 Lipca 2014 Co do aktualizacji całego zbiornika to jeszcze trochę wody musi upłynąć ,na chwile obecną dwa filmiki z rekinem może mało profesjonalne ale zainteresowanych rekinem może się spodobają .Jak tylko dino zejdzie, a jest opanowane to wstawię filmik zbiornika http://sebbudpolit.wrzuta.pl/film/8X9SQgwgUbg/mvi_3596_segment_1_mpeg4 http://sebbudpolit.wrzuta.pl/film/6BfCfbpI9ia/mvi_3596_segment_0_mpeg4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 5 Lipca 2014 super, filmik z tą muzą swietny mógłbym też na żywo zobaczyć? daj znać na PW to przyjde z browarkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil_k12 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 fajny zbiornik, tez chętnie bym zobaczyl na żywo.daleko nie mam;) Cytuj 120x60x60,odpieniacz DIY rura 200mm AB3000/1.12x20W led made in china,obsada Lps+parę Sps,new jet 2300 obieg,2x6045 cyrkulacja,balling,suplementy AF Coral A i V,Jod, węgiel+biopellety w planach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2014 rekinek pierwsza klasa zbiornik mega pozdrawiam, może i ja się przewinę kiedyś to zawitam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argento Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 rekinek pierwsza klasa zbiornik mega pozdrawiam, może i ja się przewinę kiedyś to zawitam OK zapraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argento Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Witam chciałbym zaprezentować nowych lokatorów i długo oczekiwaną przemiane ubarwienia Pomacanthus Imperator ,,euxiphipops xanthometapon,, pterois volitans-skrzydlica ognista pstra podaje linki do filmiku http://sebbudpolit.wrzuta.pl/film/0BD61R2kbwe/nowi_lokatorzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Jednak wielkość ma znaczenie ... obsada i zbiornik bomba. Czuję garbiki będą niedługo pokarmem dla skrzydlicy... Trzymam kciuki za spsy i lpsy bo przy tych pięknych rybciach mogą nie mieć lekko. Projekt super!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argento Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Jednak wielkość ma znaczenie ... obsada i zbiornik bomba. Czuję garbiki będą niedługo pokarmem dla skrzydlicy... Trzymam kciuki za spsy i lpsy bo przy tych pięknych rybciach mogą nie mieć lekko. Projekt super!!! z koralowcami nie mam problemu morze wolniej ale rosną zwłaszcza talerzówki rosną jak grzyby po deszczu a co do garbików to nieuniknione od kond mam rekina to z 15szt zostało 5 szt .czasem w nocy ma ochotę na przekąskę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jude Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2014 Fiu fiu szkiełko niczego sobie Cytuj Było: Aquael RM, Kostaka 60x60x60 FullOPTI, AKWA - 135X50X60 OŚWIE. - 240W LED - PS BP 120W FILTRACJA - ODPIENIACZ SKIMZ SM161 + PROBIOTYKA AF + MINI DSB Jest: 170x60x60 320W Led Filtr. Twistman 200-int + probiotyki AF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2014 Reeeeeekin! Nie no akwa wymiata, bardzo mi się podoba . Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2014 Jaki to jest gatunek rekina? Jaki to jest gatunek rekina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2014 Zbiornik hula już około roku jak w temacie 1760l. wymiar 220x100x80 filtracja obieg 8000l/h około 200kg skały w zbiorniku samp to ok 100l biobali + pare kg skały (filtracja zraszana) komin biobale ok 30l( filtracja zraszana) odpieniacz Skimz SM 302 oświetlanie 3x hqi 150v 16x39 T5 obsada zebrasoma desjardini x1 zebrasoma weliferum x1 zabrasoma scopas x1 zebrasoma xantchurumx3 zebrasoma flavsecens x3 hepatus x1 acanthurus sohal x1 acanthurus leucosternon x1 ctenochaetus strigosus x1 siganus vulpinus x1 pomacanthus imperator x1 pteropogon x6 anthiasx 7 heiochus acominatus x1 synchiropus splendidus x1 labroides x2 hromisy ,garbiki ,krewetki ,ślimaki rozgwiazdy piaskowe itp. zdjęć trochę mało ale postaram się coś nowego wrzucać a bym zapomniał nasz pieszczoch rekin marmurkowy ok 40cm Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AL57 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 Rekin mamrmurkowy zjada tylko małe rybki. Stąd ubywa garbików. Kwestia tylko jaka z tego przyjemność. Większość z tych co trzymają garbiki się nimi opiekuje, a tu służą za pokarm. Średnia przyjemność choć sam rekin jest atrakcyjny. Tylko czy warto poświęcać tak ładne rybki jaimi są garbiki skazując je z góry na łup dla drapieżnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemczes Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 Rekin nie zjada ci mniejszych ryb zazdroszcze henka xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 A już myślałem że Sebastian aktualizacje zrobil Al57 wypadało by się najpierw przywitać w odpowiednim temacie a nie krytykować ... No ale 50 postów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AL57 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 Ok. Przepraszam, nie przywitałem się. A odnośnie karmienia rekina marmurkowego to nie krytyka tylko moje odczucie. Każdy ma inne. Sam mam duże okolo 1800 l w obiegu akwarium i choć rekinek bardzo mi się podoba, aż poczytałem sobie o nim, tojednak nie rzuciłbym mu na karmę żadnego z moich podopiecznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 Hehe jak byś miał takiego u siebie to nie było by żal rybki Rekin robi niesamowite wrażenie, na żywo to jest bajka... Kawałek rafy, i koniec łańcucha pokarmowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AL57 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 Pewnie, że ładny. Jednakże ja podchodzę do mojego hobby trochę inaczej. Staram się dostrzec we wszystkim co zyje jakąś atrakcję. Owszem w środowisku naturalnym a szczególnie w morskim trwa ciągła walka kto kogo pożre, ale dzieje sie to poza moimi oczami. Czasami obejrze na jakimś filmie walkę, ale nieszczególnie mnie to pociąga. Inną sprawą jest umieszczenie we własnym akwarium o zróżnicowanej obsadzie takiego drapieżnika. Lepszym rozwiazaniem byłby dla niego osobny zbiornik i jakieś inne mniej bulwersujące karmienie, wszak jego menu to nie tylko małe rybki. Ale jak pisalem wcześniej, każdy ma inne gusta. Osobiście barziej od takiego rekinka podobają mi się rogatnice, ale one to potrafią jeszcze więcej narobić bałaganu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argento Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Witaj AL57 Troszkę za bardzo wziąłeś sobie moje garbiki do serca, na pewno nie kupiłem rekina żeby go karmić garbikami ale zanim nauczyłem karmić rekina z ręki to niestety parę garbików się straciło .Ale czy on tyle zjadł to nie wiem morze się podzielił ze skrzydlicą którą też musiałem nauczyć jeść z ręki.A tak na poważnie niestety nie jesteśmy wstanie przewidzieć jakich szkód nam narobi wpuszczane nowe zwierzę do zbiornika , uczymy się na błędach zwłaszcza przy większych obsadach. To że wciągnie mi 3 małże które mnie kosztowały prawie 1000 zł tego też nikt ci nie powie i co miałem zrobić zjeść go, czy mu wlać a morze zlikwidować zbiornik z rozpaczy.A to w jaki sposób ja to przedstawiłem ,to nie znaczy że się cieszę że zjadł garbika czy inne to była raczej przestroga dla innych na jakie szkody muszą się przygotować osoby przy zakupie takich zwierząt ,bo kasa nikomu nie rośnie na drzewie Po to jest to forum żeby przestrzec innych posolonych o swoich doświadczeniach ,a teraz jak rekin i skrzydlica jedzą z ręki to sobie dokupiłem garbików krewetek i innej drobnicy ,i się nie tracą ale regularne karmienie skrzydlicy i rekina jest obowiązkowe . Edytowane 29 Listopada 2014 przez argento (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach