Skocz do zawartości
Dominik.kdp

Mysis (lasonogi) - zbiorowe zamówienie (Trójmiasto)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest możliwość zamówienia żywego pokarmu - mysis.

Niestety trzeba zamówić 50 szt. (woreczków). Do odbioru byłoby w sklepie w centrum Gdańska lub większe ilości mógłbym podrzucić na trasie centrum Gdańska - Gdynia Witomino.

Ja wziąłbym 10, góra 15 sztuk.

Jeśli dozbiera się chętnych na 50 sztuk, to zamówiłbym pokarm.

Zainteresowanych proszę o dopisanie się do wątku z podaniem ilości potrzebnego pokarmu.

Cena 1,50 zł za sztukę (do potwierdzenia przed zamówieniem).

Pozdrawiam,

Dominik

>Moje akwa<

90x53x50 cm (238,5 l. + 63 l.), oświetlenie PS BP 140W XM, odpieniacz DIY na Tunze Hydrofoamer Silence 9410.04, obieg Eco Runner 3700, falownik Jebao WP-25 8.000L, cyrkulacja Tunze 6025 i Koralia 1600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, szkoda że tak daleko bo bym wziął ze 20 woreczków

Było - Yarcio na słono 260

Obecnie - Yarcio na słono 650

650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013

40 kg LR +40 kg LS,

Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal

Oświetlenie ATI 8x54w

Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostało 10 szt. dla chetnych.

Zamówienie złożone, czekam na potwierdzenie. Dostawa najprawdopodobniej 14.XII w sobotę.

Pozdr.,

Dominik

EDIT: nieaktualne, chętni już są.

Edytowane przez Dominik.kdp (wyświetl historię edycji)

>Moje akwa<

90x53x50 cm (238,5 l. + 63 l.), oświetlenie PS BP 140W XM, odpieniacz DIY na Tunze Hydrofoamer Silence 9410.04, obieg Eco Runner 3700, falownik Jebao WP-25 8.000L, cyrkulacja Tunze 6025 i Koralia 1600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętajcie żeby je zaaklimatyzować ,wtedy więcej ich przeżyje na później ;)

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

No taki mam plan. Trochę do zbiornika, troche do sumpa, a nuż się coś zalęgnie ;).

Pozdr.,

Dominik

>Moje akwa<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domów sobie jeszcze krewetki i kiełże, takie w woreczkach , Całkiem długo sobie żyją w morskim i dobrze się sprawują jako pokarm ;)

Edytowane przez darekkuku (wyświetl historię edycji)

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiełży trochę się pałęta jeszcze po akwarium ;). Mają swój mini (ale naprawdę mini) rezerwat w sumpie i kominie. Krewetki tzw. pływające (pod taką nazwą je sprzedają) też musiałbym zamówić w większej ilości. Może następnym razem będę zbierał chętnych.

Po głowie chodzi mi też hodowla, ale musiałaby być ona bardzo prosta w obsłudze i zajmować mało miejsca. Jak na razie, to widzę, że takie rzeczy "to tylko w Erze" ;)

Pozdr.,

Dominik

>Moje akwa<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedługo chyba otworzę hurtownie kiełży, więcej ich niż żwiru...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedługo chyba otworzę hurtownie kiełży, więcej ich niż żwiru...

jak byś był z łodzi to bardzo chetnie bym przygarnął:D bo u mnie znikły jakos , jak dokupiłem Babke

60x40x30 , 72l . Kaskada FZN-3 + węgiel , oświetlenie 3x24w , cyrkulacja Koralia 1600 i Koralia nano evo 900 ,Odpieniacz Resun SK-300 po tuningu na Meshu, 7 kg LR , 2kg LS - START 06-10-13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.