PawelL Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 wystraszyliście Go Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Ee tam , od razu wystraszyli szczerze to naprawde czekam na info czy kolega to policzyl i ile wyjdzie projekt , ja juz napisalem ile potrzeba zobaczymy........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante-81 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 tak naprawdę to niema co liczyć dokładnie, tylko szacować i dodać 25-50% kosztów w zależności od "ułańskiej fantazji"... ja też siedziałem z kalkulatorem, obłożony książkami, przed kompem z podkrążonymi oczami czyhając na "okazje" na targowisku, i co? i tak wyprzedziłem własne sznurowadła, a akwa dalekie od ideału... może faktycznie chłopak "wytrzeźwiał" i zrezygnował... albo znalazł kogoś "w realu" kto mu pomaga to postawić i przestał wchodzić na forum by sobie nie mieszać w głowie... co jak co, ale pytając tutaj o kilka spraw namieszałem sobie tylko w głowie, co również przeniosło się na koszta... no i miałem wrażenie, że z ludzi emanuje bardziej niechęć lub jakiś niepotrzebny jad, niż chęć pomocy, czy opowiadania o własnych doświadczeniach - a taki jest przecież zamysł forum, żeby nie powielać błędów, tak? ...albo dał spokój, albo czeka na graty i pokaże nam już jak śmiga całość... Cytuj pozdrawiam Dante Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2013 Przede wszystkim z własnych obserwacji stwierdzam ze należy sie najpierw określić co chce sie trzymać i jaka metoda filtracji prowadzić zbiornik a potem szukać juz sprzętu pod konkretny setup. Tak naprawdę to chyba lepiej poczekać trochę dłużej i kupić cos konkretnego niż iść polsrodkami. Sam pod swoje akwarium najpierw gromadzilem informacje a potem potrochu kupowałem sprzęt a trwało to ponad pół roku. Z całym setupem zamknąłem sie w okolicach 14 tys ale ja musiałem niestety kupować wszystko od zera, od samego akwarium po siatkę na ryby;) 90% sprzętu to Targowisko z czego naprawdę jestem zadowolony bo udało mi sie zaoszczędzić dzięki temu pewnie drugie tyle co juz poszło. Dam ci rade jeśli startujesz od zera to naprawdę warto oszacować koszt całości od lampy, odpieniacza kończąc naprawdę na głupotach jak termometr, testy itd bo tak naprawdę te głupoty generują jakieś 25% kosztów całości. Życzę powodzenia w planowaniu i łapaniu ciekawych okazji:) Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trexPro Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2014 @dante-81 i @kosiarek84 dziekuje!!! tak mam kogos w realu. A akwa bedzie. Cierpliwosci. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach