qba25 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2013 Robiles jakies testy ostatnio w baniaku ? Glownie chodzi o no3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2013 Hej masz zakwit fito wyjmij życie z akwarium - korale i ryby by nie zostały "zaduszone" masz lampe UV - super teraz czekaj aż uvałka wybije fito, ktore wywali odpieniacz na mokro nie polecam nic wiecej kombinować bo fito moze sie odrodzić gdy dostanie kolejną porcję "jedzenia" pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2013 teraz widac dokladnie na zdjeciu. Piekne fito. Dolac zooplanktonu i w 3 dni ladnie wyklaruje wode, u mnie bylo to samo jak przelal mi odpieniacz jakis rok temu. UV 36W wyklarowalo mi wode w 12 godzin. pozdrawiam Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Robiles jakies testy ostatnio w baniaku ? Glownie chodzi o no3 ? Mierzone przed chwilą: NO3 - ok 25, test salifert W moim mieście w sklepie nie ma zooplanktonu, sprzedałby ktoś z wysyłką pkp lub pks? Piasek w sumpie, zobaczymy - dodałem 5 kg Edytowane 28 Grudnia 2013 przez luft (wyświetl historię edycji) Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2013 Marku, nie piszemy posta pod postem w krotkim odstępie czasowym tylko korzystamy z opcji edytuj wiem, ze emocje biorą górę ale regulamin jest dla wszystkich pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Marku, nie piszemy posta pod postem w krotkim odstępie czasowym tylko korzystamy z opcji edytuj wiem, ze emocje biorą górę ale regulamin jest dla wszystkich pozdrawiam luft dobrze, będę miał to na uwadze Część wody wlałem do małego akwa i wpuściłem tak drobne życie i napowietrzam. Zobaczymy może się rozmnoży. Ile to może potrwać, 2-3 tygodnie czy więcej? Zbadałem jeszcze raz wartość wody: NO3 - 5 NO2 - 0 PO4 - 0,1 Dziś widać lekki progres, zaczyna być widać skałki, które są w dalszej części akwarium Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Marek132 (wyświetl historię edycji) Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach