ireck Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Witam! Proszę o poradę co włożyć do kubełka i jakiej kolejności?? np chce dać zeolit jeszcze coś takiego: http://allegro.pl/biowklad-1l-1-4mm-usuwa-po4-fosforany-glon-i3807373949.html i dalej sam nie wiem!! Proszę o sugestie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 ale to chyba do słodkiego taki wkład Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 No właśnie nie wiem czy sie nada??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Odpuść sobie kubełek. A jak już chcesz tam coś dawać to włóż skałę lub Siporax i pamiętaj o częstym czyszczeniu. Możesz jeszcze dać watę perlonową wo wizualnie wyczyści ci wode, ale musisz ją wymieniać codziennie. Nie wkładaj tam nic innego. A najlepiej poczytaj ze dwa razy dział dla początkujących - to zaoszczędzi ci niemiłych niespodzianek i kupę zbędzie wydanych pieniędzy. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Witam! Proszę o poradę co włożyć do kubełka i jakiej kolejności?? np chce dać zeolit jeszcze coś takiego: http://allegro.pl/bi...3807373949.html i dalej sam nie wiem!! Proszę o sugestie.. Ten wkład to keramzyt, nie nadaje się do morskiego, natomiast bardzo dobrze sprawdza się przy Paletkach. Co do ceny tu 6,99 zł za litr czy kg, a na składzie budowlanym możesz kupić 15 kg worek za 15 zł pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) To ja już dawno wiem jaki jest odzew o kubełku w morskim a początkujący to ja byłem 5 lat temu, teraz jestem na etapie odchowu kauderni więc tam jakies pojecie podstaw mam. W piwnicy dziś dorwałem kubełek z słodkowodnego i tak se myślę a czemu nie spróbować!!Na potwierdzeni kauderni zdjecie Edytowane 30 Grudnia 2013 przez ireck (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 To ja już dawno wiem jaki jest odzew o kubełku w morskim a początkujący to ja byłem 5 lat temu, teraz jestem na etapie odchowu kauderni więc tam jakies pojecie podstaw mam. W piwnicy dziś dorwałem kubełek z słodkowodnego i tak se myślę a czemu nie spróbować!!Na potwierdzeni kauderni zdjecie to jeśli 5 lat temu byłeś początkujący to po co wogóle wyciągasz ten filtr i coś chcesz polepszyć?a szczególnie wkładem do słodkiego Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach