Skocz do zawartości
harnas

Apel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Wszystkich apel. Kazdy z nas czasem wysyla poczta sprzet. Prosilbym wszystkich aby przykladac wieksza wage do pakowania paczek. Oprocz ochrony gazetami czy "orzeszkami" warto urzadzenia zamocowac w steropianie czy odciatym na wymiar kartonie.

Oto co sie stalo z kupionym przeze mnie Delteciem AP600. Wyslany byl w duzym kartonie i oblozony zostal zgniecionymi gazetami.

deltecsml.jpg

Odpieniacz na szczescie dalo sie skleic ale najadlem sie przy tym nerwow i stracilem sporo czasu.

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przykry pechozol

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w podobny sposób dostałem reaktor z Niemiec - efekt też podobny. Totalny brak wyobraźni!!!

Pozdrawiam

Czarek Rebech

900l + sump 450l + cała masa drobiazgów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Nie wiem czy to była paczka przesyłana Pocztą Polską ale tak ku przestrodze. Od jakiegoś czasu pracuję jako firma zewnętrzna na Poczcie Polskiej. Widzę jak przesyłki są traktowane w dużych rozdzielniach. Nawet paczki ze świadczeniem ostrożnie są po prostu rzucane ostrożnie. Przesyłkę niestety trzeba pakować tak jak by miał ją tir przejechać, inaczej może zostać uszkodzona, zalana i ograbiona.Taka jest tam kultura pracy.

Czesc i dzieki za ryby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Harnas

Daj dokladana instrukcje jak spakowac pompe dla Ciebie.

;) ;) ;)

Moj spob na wysylke. Karton z pompa w wiekszy karton, oblozone babelkami lub kawalkami kartonow i jakos bylo ostatnio dobrze ;)

Jutro wysylam 7 paczek i mam nadzieje ze poczta i tym razem nie da ciala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym takich drogich "zabawek" nie wysyłał pocztą tylko dołożył 20zł i posłał kurierem

poczta polska to złodzieje (dla kumpla zawineli cyfrówke a zwrócili tylko 50zł) mixerek mi połamali ale nie aż tak jak u Harnasia

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja mam doświadczenie w pakowaniu paczek.

Trzeba po prostu tak zapakować aby przedmiot w srodku sie nie ruszał i był odsunięty od brzegów paczki.

Czasami dobrze jest dać na wcisk z każdej strony kawałek styropianu , a czasami zgniecony karton tak aby klinował przedmiot.

Gazety zgniecione po kilku godzinach spłaszczają się i nie pełnią roli amortyzatora.

250-baniak.HQI 150w+2x39w T5 +2x24T5 + nocne , cyrkul. 9000l ,pełen Balling ,odpieniacz ??, LR 30kg. Silunaria ,Xenia ,Sacropython ,Clavularia ,grzybki ,Oceanaris x2 ?limaki turbo x3 (kilka twardych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to zeby narzekac na poczte. Ja pakuje kazda paczke biorac pod uwage ze paczka bedzie rzucana, gnieciona itp.

Kazda paczka pakowana jest mniej wiecej tak jak napisal mardinus. Wysylany przedmiot trzeba "zasztalowac".

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pakuje paczki jak napisalem wyzej, ale na poczte bede narzekal.

Kiedys na allegro sprzedalem odtwarzacz cd z przejsciowka (taka kaseta na kabelku) ktora mozna bylo podlaczyc np w aucie pod kaseciaka.

Po 2-3 dniach zadzwonil facet i mowi ze paczka doszla cala nie naruszona ale w srodku nie bylo przejsciowki.

Moj kolega kilka lat temu pracowal na poczcie i wlasnie on rozwozil paczki i nie raz opowiadal co tam sie dzieje. A co mial w domku "bonusow" to juz jego.

Wiec:

1. Paczka musi byc badzo dobrze zapakowana, nie ma co zalowac materialu na pakowanie.

2. Poczta...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.