tist Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Witajcie, dzisiaj po długich namowach mojej drugiej połówki (jakiś rok) do baniaka trafiła skrzydlica. Syn wraz z tatą okupują zbiornik Ledwo udało mi się zrobić jedno zdjęcie po czym zostałam "delikatnie" odepchnięta od zbiornika bo zasłaniałam Może jutro dam radę zrobić jakieś lepsze ujęcie. Pozdrawiam Karola Edytowane 6 Stycznia 2014 przez tist (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Udało mi się ją złapać podczas polowania na krewetkę (krewetka dała radę uciec ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Czegoś nie kumam. Krewetka miała być pokarmem skrzydlicy czy nie ? Jeśli tak to chyba nie ma się z czego cieszyć, ze uciekła jej. A jeśli nie miała być to coś jest chyba nie tak, że się mieszkańcy zbiornika zjadają wzajemnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Krewetka miała być jedzonkiem i ostatecznie się nim stała. A radość wynika z możliwości oglądania polowania po raz drugi. W zbiorniku nie ma nic co by się skrzydlicy do pyska zmieściło, choć pewnie się to zmieni gdyż rybcia młodziutka jest. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez tist (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 A to rozumiem. Sam mam węza i jednak widok polującego drapieżnika ma w sobie pewien urok. Może niektórym wyda się to okrutne ale my tez jemy na ogól mięso i jesteśmy drapieżnikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 To jest mój pierwszy predator, ale mam nadzieję, że nie ostatni. Marzy mi się murena Rhinomuraena quaesita. Ale trzeba poczekać, aż skrzydlica podrośnie i będzie potrzebny osobny zbiornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Przez tę piękność zarwałam już drugą nockę Niby miała w ciągu dnia odpoczywać i być aktywna po zmierzchu, a ona gania po baniaku bez przerwy W nocy zasadza się na chromisy, a w ciągu dnia próbuje złapać Macropharyngodon meleagris. Na ich szczęście są za duże aby stać się posiłkiem Edytowane 7 Stycznia 2014 przez tist (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebastiabb Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Przez tę piękność zarwałam już drugą nockę Niby miała w ciągu dnia odpoczywać i być aktywna po zmierzchu, a ona gania po baniaku bez przerwy W nocy zasadza się na chromisy, a w ciągu dnia próbuje złapać Macropharyngodon meleagris. Na ich szczęście są za duże aby stać się posiłkiem Takie ryby na celowniku , mogą czuć się zestresowane co może je osłabić . Ale ,że sam miałem kiedyś małą skrzydlice to znam to podekscytowanie z oglądania jak poluje lub sprawdza możliwości swojej paszczy.Moja bardzo szybko rosła i szybko znalazła nowy dom. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez sebastiabb (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium Hailea 60l, LR 6kg , cyrkulacja 2x JVP 110 , filtracja : kaskada , oświetlenie : 4 x 24W T5 , grzałka Jagger 100W, odpieniacz Boyu WG310 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Ten delikwent jak urośnie za duży to się mu osobny zbiornik zorganizuje. Tata zawsze mi powtarzał, że jak się wzięło zwierzaka to trzeba mu zapewnić godne warunki i tym się kieruję. Dobrze wiedziałam jakie rozmiary osiąga dorosła ognica i jakie czekają mnie wyzwania. Zezwolenie prowokatora mam, bo po karmieniu jeszcze bardziej się zakochał . Więc za jakiś rok postawie predator tank Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2014 Nie ogarniam apetytu tej ryby. Dzisiaj zjadła dwie krewetki + mrożoną rybkę a godzinę później ukradła koktajlówkę ukwiałowi!!! Ile ona jest w stanie zjeść?! Trochę przerażające... Ale najważniejsze, że zadowolona pływa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebastiabb Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2014 Nie ogarniam apetytu tej ryby. Dzisiaj zjadła dwie krewetki + mrożoną rybkę a godzinę później ukradła koktajlówkę ukwiałowi!!! Ile ona jest w stanie zjeść?! Trochę przerażające... Ale najważniejsze, że zadowolona pływa. moja zjadała 6szt. danio lapmarcie przy 1 posiłku , posiłki były 3 razy w tygodniu . Załóż jednak że ta ryba nie pływa ogległości jakie pokonują w naturze podczas polowania, więc można karmienie ograniczyć do 2 razy w tygodniu. A jeść potrafią dużo. Cytuj Akwarium Hailea 60l, LR 6kg , cyrkulacja 2x JVP 110 , filtracja : kaskada , oświetlenie : 4 x 24W T5 , grzałka Jagger 100W, odpieniacz Boyu WG310 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach