cromags Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2014 Kilka dni temu zauważyłem, że z turbinarii schodzi tkanka, na załączonym zdjęciu nie bardzo to widać ale lepszego tym sprzętem co mam nie udało się wykonać. Tkanka jakby pękała i się rozchodziła, na focie są to w górnym prawym rogu takie bielsze miejsca. Czy wiecie Koleżanki i Koledzy jaka może być przyczyna? Czy ktoś się z tym problemem spotkał? Parametry mam ok zaznaczam, przynajmniej te podstawowe. Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2014 za dużo wódki a na poważnie cyknij foto w zwykłym świetle może będzie więcej widać Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Na tym zdjęciu wygląda na to, że zwierz bardzo słabo polipuje. (no chyba że to taka odmiana) Czy regularnie jest karmiony? jeśli tak, to może ma zbyt mocne światło? Może to być także wynikiem gwałtownego spadku któregoś z parametrów, uszkodzeniem mechanicznym lub zerowymi parametrami, ale w ostatnim przypadku karmienie powinno załatwić sprawę. Acha a nie podawales jakichś bakterii ostatnio? wysłane przez tapatalk Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Niejeden z nas (wyświetl historię edycji) Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2014 Bakterie podaję od dawna ale faktem jest, że zaniedbałem karmienie. Fotę mogę cyknąć lepszą jak wrócę do domu o normalnej porze. Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach