baxter Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Różnie może być jednak zawsze jakiś wpływ może być i może ponownie rozpocząć się dojrzewanie. Zależy jak dużo dołożysz bo jak 10% tego co masz czyli 1-2kilo to raczej nic się nie stanie, ale jak 10kg to nie wróże spokoju. Zależy też z kąd ta skała będzie, jak z dobrze działającego akwa to spoks. Ale nie dokładaj już więcej - jest ok. Jak dołożysz korale to się przestrzeń wypełni, a jak się zaczną rozrastać bo będziesz odejmował. Cytuj Moje skromne szkiełko : http://nano-reef.pl/...m-z-sumpem-;-d/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel_UFO Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Sorki za te posty, faktycznie jest taka opcja jak "edytuj" Ja mamcały czas wrażenie ze na środku, gdzie są te 2 płaskie jedna na drugiej jakoś pusto jest. W planach miałem do ok 20kg dołożyć, aktualnie jest dopiero 10-11kg Tylko właśnie obawiam się czy nie bedzie od nowa dojrzewania przy dokładaniu, a żeby kupić wszystko na raz to troche za duży wydatek... bo jeszcze tyle rzeczy jest do kupienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel_UFO Zgłoś Napisano 13 Lutego 2014 Na początku tygodnia pojawiły się brązowe glony (wydaje mi się że troche długo na to czekałem )i z dnia na dzień jest ich więcej. A co do światła to mieliście racje - mało. Na początku wydawało mi się że strasznie mocno świeci, a teraz z racji że mam jeszcze jeden radiator i troche LEDów 3W to dorzuce jeszcze 4 niebieskie i 2 białe. Jakoś wmontuje w ten mój wynalazek i zobaczę co to będzie. I to na razie tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel_UFO Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Witam ponownie. Nie pisałem nic, bo nie było czym się chwalic. Dzięki koledze o nicku "kaer" w marcu nabyłem kilka zwierzaków. Dziękuje. Myślałem że cyjano jak przychodzi to zaraz znika. U mnie " zaraz'' trwało ponad 3 miesiące. Katastrofa. Kożuch 2mm grubości - nic nie pomagało. Aktualnie zaczęło sie stabilizowac i nawet grzyb mi się rozmnożył. Miejmy nadzieję że jakoś się to rozbuja. poniżej kilka fotek. Edytowane 4 Lipca 2014 przez Daniel_UFO (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach