seicodriver Zgłoś Napisano 4 Lutego 2014 powiedzcie mi jak mam miękasy i lps-y 1 montiporę i 1 seriatoporę IO się sprawdzi bez dodatkowego dawkowania wapnia czy nie bardzo? obecnie używam Reef Crystals i się zastanawiam czy nie za bogata ta sól ponieważ od jakiegoś czasu walcze z dino i cyjnao na zmianę Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 4 Lutego 2014 IO starczy spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 4 Lutego 2014 a sądzisz że reef crystals za bogata? Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 4 Lutego 2014 no to moze powiedz ile masz to akwa i czy po prostu wymieniles sol i wtedy wyskoczyly te obiawy a moze masz filtry ro brudne, a moze cos zmieniales w baniaku jeszcze innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 4 Lutego 2014 akwa od 5 miesięcy prefiltry wymienione ok 4 miesiące tamu DI ok miesiąc TDS 0. Wymieniłem świetlówki na nowe to możliwe że dlatego... Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 4 Lutego 2014 tak swietlowki moga to powodowac, a 5miesiecy to malo jak na zbiornik nawet 80litrowy. spokojnie rob swoje nie kombinuj podmianki czysc piach sklale szyby wyczysc lampe aby nie byla zakurzona bo to nieładnie wyglada nakarm rybki korale i tak dojdziesz do pieknego wygladu. a ja jeszcze dodam od siebie ze pomoglo mi w walce z cyjano lanie bakterii w wiekszych ilosciach niz na opakowaniu, bo po chemiklinie wrocilo mi cyjano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach