Skocz do zawartości
mari00sh

Funkcjonowanie sprzętu a sierść / włosy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, temat może śmieszny ale sytuacja dotyczy mnie bezpośrednio.

Problem zauważyłem już w czasie zalewania zbiornika, mam kota Maine Coona który ma dość długie włosy i niestety teraz jest okres gdy wypadają mu dość intensywnie, zauważyłem że już pływają na powierzchni wody.

Jak ma się to do sprzętu? Będą jakieś negatywne skutki? Niestety nie mam możliwości zakryć akwarium bo nie mam sumpa.

3Z46ANI.jpg

38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, temat może śmieszny ale sytuacja dotyczy mnie bezpośrednio.

Problem zauważyłem już w czasie zalewania zbiornika, mam kota Maine Coona który ma dość długie włosy i niestety teraz jest okres gdy wypadają mu dość intensywnie, zauważyłem że już pływają na powierzchni wody.

Jak ma się to do sprzętu? Będą jakieś negatywne skutki? Niestety nie mam możliwości zakryć akwarium bo nie mam sumpa.

jak gdzieś wkręca się w wirnik to może...

z sierścią mamy dużo doczynienia ...mamy klinikę wet....

najbardziej cierpią wszystkie urzadzenia elektroniczne z chłodzeniem aktywnym....- komputery i inne sprzety bo wciągają włosy...częste odkurzanie pomaga...przy jednym kocie nie powinno być aż tak źle

:smiling:

http://7140_7307.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam Maine Coona ale nie widziałem u mnie sierści powyżej 50cm, albo u Ciebie lata albo akwa masz na ziemi ;).

BTW przy tej sierści powinno zostać to na grzebieniu albo na sitku spływu, możesz coś na spływ założyć, nawet grubą gąbkę i żaden włos się nie przeciśnie.

post-22184-0-82248400-1392304843_thumb.jpg

Edytowane przez firefighter1 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale zbiornik otwarty i na razie bez sumpa ;)

Rudzielec nam się dość mocno zaczął lenić i włosy są wszędzie :)

Już widzę jak zwisają na cyrkulatorze. Bez skimmera się nie obejdzie.

3Z46ANI.jpg

38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.