Bartboss Zgłoś Napisano 22 Lutego 2014 No ja nie liczę na wróżenie tylko na pomoc lub poradę doświadczonych osób.Wiele osób pokazuje swoje baniaki jakie są piękne więc wiedzą jak to zrobić aby było ładnie. Cytuj 160x55x50 600l sump 160l tunze6055 tunze 6025 2xaquel obieg eheim profilux 4x80wt5 2x120w led aquatrend dooser reaktor wapna i cala reszta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 Dziś w nocy zauważyłem że z 3 główek wystają polipy. Rozumiem że to dobry znak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatricis Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 Dziś w nocy zauważyłem że z 3 główek wystają polipy. Rozumiem że to dobry znak. Zdecydowanie, bo to znaczy, że chce pobierać pokarm. Dobrze by było gdybyś ją dokarmiał teraz. Ja daję pokarm dla korali, mam żywy fitoplankton i mrożonkę CoralFood, bezpośrednio pipetą w okolice polipów. Jak się zamknie po kilku sekundach to znaczy że wyłapała małe co nieco i konsumuje. Ja daję tylko raz i co mi zostanie w pipecie po prostu rozpylam w wodzie, ale czytałam że jak się chce wspomóc odbudowę korala to dobrze jest poczekać aż się znów otworzy i znów dać pipetką jedzenie w mordki i tak ze 3 razy nawet. Ja karmię co 2-3 noce, ale w okresie odbudowy można i co noc. Cytuj 150l, wymiary 60x50x50, filtracja reefpack 250, oświetlenie 4x24W, 12 kg LR, 18 kg LS, start 7.01.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 Hej u mnie Calu tracila tkanke i stracila prawie calą. Nie wiedzialem co było przyczyną i wyraznie odratowały ja preparaty Grotecha a,b,c z 3 głowek juz jest 8 jak juz troche odżyje to dokarmiaj ja mrożonkami w nocy albo wieczorem jak juz wystawi polipy , ja robie swoim mixa ze wszystkich mrozonek jakie mam do strzykawki i strzykawką podaje prosto do mordek, czekam az wciągna i podaje znow. Tylko najpierw nakarm krewetki i inne bo beda zabierac Calu z polipów. Karmie tak wszystkie korale mniej wiecej raz na tydzien i bardzo ladnie rosna Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 23 Lutego 2014 Kolejny wieczór i znów polipy. Dałem do wody rozpylony czerwony plankton. Jutro strzyknę im prosto w mordki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach