jasik Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Witam.Moja zebrasoma wieczorem robi się blada przy skrzelach,rano i przez cały dzień jest ok.Czy jest to powód do zmartwień,czy po prostu tak ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Co znaczy wieczorem? Jak wyłączysz światło w baniaku czy w godzinach wieczornych? Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasik Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 W godzinach wieczornych przed zgaszeniem światła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 A to niestety nie pomogę, bo myślałem, że robi się blady po zgaszeniu światła. U mnie jak zgaśnie światło i jest nocne to żółtek dostaje taki ciemny bok, i jak pływa u mnie 1 dzień to też się trochę wystraszyłem. Ale u Ciebie widocznie to coś innego. Daj info co do parametrów, oświetlenia bo wątku o Twoim baniaku nie ma i nie wiadomo co tam masz Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 U mnie żółtek zmienia kolory jak chce. Większość dnia jest żółty nieraz zmienia się w blady żółty a nieraz jest prawie biały z żółtym paskiem z boku. Ma tak prawie 2 lata. Pozdrawiam z fona... Bartek Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Moj scopas tez blednie w nocy a dzien wszystko wraca do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasik Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Dzięki za informacje Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Moja zebrasoma jak się zdenerwuje robi się bardzo ciemna, rano po zapaleniu światła i wieczorem przed zgaszeniem jest bardzo blada. Ma tak odkąd pamiętam więc raczej nie ma się o co martwić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach