jasik Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Witam.Mój odpieniacz nie robi piany.Jestem początkującym akwarystą i chcę się dowiedzieć czemu tak jest że w rocznej solniczce odpieniacz jest pusty.Czy dzieje się coś złego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAREK75 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 napisz ,jaki masz odpieniacz ,jaką pompę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasik Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Trudno mi powiedzieć,ponieważ kupiłem akwarium używane z całym osprzętem i nie pamietam nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 sprawdz czy rurka napowietrzajaca ktora jest podlaczona do pompy wystaje nad woda i zaciaga powietrze. jak zaciaga i robia sie bąbelki to ustaw tak wysokosc wody w odpieniaczu aby na koncu kubka robila sie taka pianka. najlepiej to wrzuc zdjecie tego jak to wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) a czy pompa w ogóle pracuje? Zrób zdjęcie jak kolega pisze. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Diabeł prawdziwy (wyświetl historię edycji) Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasik Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Na razie nie jestem w stanie zrobić foto.Właśnie zastanawiałem się ,jak się ten odpieniacz wogule reguluje.Mam na mim żółte pokrętło.Mam nim obracać do tego momentu aż zacznie wypluwać pianę?Dodam,że w sampie na powierzchni piany jest dużo.Może coś nie tak z wodą?Może jakiś test zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAREK75 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Na razie nie jestem w stanie zrobić foto.Właśnie zastanawiałem się ,jak się ten odpieniacz wogule reguluje.Mam na mim żółte pokrętło.Mam nim obracać do tego momentu aż zacznie wypluwać pianę?Dodam,że w sampie na powierzchni piany jest dużo.Może coś nie tak z wodą?Może jakiś test zrobić? kolego piszesz ,że roczna solniczka ,to co kupiłeś gotowy zestaw ,czy rok ten odpieniacz tak chodzi? ,a tak na marginesie ,nikt nie pomoże ,jak nie zapodasz foty ,lub jakiś filmik pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 http://nano-reef.pl/topic/17642-mini-odpieniacz/ masz tu rysunek jak powinien dzialac odpieniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 http://nano-reef.pl/...ini-odpieniacz/ masz tu rysunek jak powinien dzialac odpieniacz buhahaha, prawie jak rysunek techniczny Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 no to pogratulować kolego rok czasu masz akwarium i nie wiesz jaki masz odpieniacz?pompę lub czy w ogóle się go reguluje i jak?a może on wogóle nie bierze powietrza jak rok chodzi i ani razu go nie czysciłeć Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 a jak długo masz akwarium , możę on nie ma co pienić Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Coś ten koleszka kręci !! Nic nie wie,i miesza zeznania !! Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 a jak długo masz akwarium , możę on nie ma co pienić napisał w pierwszym poście że w rocznej solniczce jest pusty odpieniacz,czyżby przez rok ani razu nie opróżniał kubka?hm Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Pomozcie koledze, a nie sie was zarty trzymaja... Moze czas podlaczyc pompe odieniacza do gniazdka? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Lutego 2014 przez martinniemczyk (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 jak octu doda to nawet bez soli zapieni może najwyższa pora wodę zasolić jak octu doda to nawet bez soli zapieni Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Jacek, no widzisz ze bez zdjecia nikt nic nie wie Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 chyba już akwa w zostało zlane do kibla... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach