Skocz do zawartości
Stefan

MORSZCZAKI

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któryś z kolegów miał prenumeratę czasopisma Morszczaki?

Wpłaciłem na konto tego niby wydawnictwa pieniądze

i cisza dzwonie wysyłam e-maile i nic.

Jest tylko jeden telefon do pana Redaktora prowadzącego

(P.R). który twierdzi że jest tylko pracownikiem i nie ma wpływu na Wydawnictwo.

Jest pan Redaktorem prowadzącym i pana dane widnieją

na stronie internetowej tego czasopisma, trudno musi się pan za kogoś wstydzić albo wymazać swoje nazwisko albo zmienić numer telefonu jak Marcin Piotrkowski.

Redaktor Naczelny: Marcin Piotrowski zmienil telefon

i dzwoni sie do bardzo miłej pani Izy która odziedziczyła numer pana "redaktora" .

Proponuje zastanowić się przed wysłaniem pieniędzy

na konto wydawnictwa iGIMLi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem Morszczaki po problemach niedługo wracają :D z kolejnym numerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracają ??

Na ich stronie napisane jest:

Zamówione egzemplarze Kwartalnika wysyłamy Pocztą. Ze względu na duży koszt pobrania (ok. 5 zł) prosimy o przesłanie przedpłaty na podany poniżej numer konta bankowego Wydawnictwa iGIMLi. Koszt jednego egzemplarza Kwartalnika wraz z wysyłką to 30,50 zł. Po wpłynięciu pieniędzy na konto niezwłocznie wyślemy zamówione egzemplarze Kwartalnika.

Zachęcamy do prenumeraty. Koszt rocznej prenumeraty (4 numery Kwartalnika Morszczaki) to jedyne 100 zł (wraz z kosztami wysyłki - Poczta Polska).

Nic nie piszą o tym, aby nie wpłacać pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie nie wiem jak jest to rozwiazane z czsopismem "Morszczaki" ale ja jestem w zarządzie takiej małej gazetki i faktycznie u mnie to o wydaniu numeru decyduje zarzad a nie redaktor to samo dotyczy wydatków musi to zakceptować conajmniej prezes . Redaktor odpowiada za tresc.

Współczuje "Morszczakom" bo pewnie kasy brak na nowy numer a wiem co to znaczy...

Ale jest taki zwyczaj że zawsze podaje sie siedzibe i numer do zarzadu lub prezesa.

Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i brak im kasy ale mogliby mnie o tym poinformować

i ja zrozumię.

Zalezy mi na takim czasopismie i jesli napiszą

że mają trudną sytuacje to poczekam.

Czy normalne jest przyjąc pieniadze i nie napisać

chociaż dziekujemy "frajerze nabiliśmy cie w butelke"

i sprawa jest jasna.

Wydaje mi sie, że powinni oddac pieniadze albo wysłac numery archiwalne.

Redaktor odpowiada za tresc - zgoda ale podając swoje dane do wiadomości wyraza zgode na to aby zapytąc

go co stało sie z pieniędzmi, które wpłaciłem

na gazete która on redaguje i bierze za to pieniądze.

Prosiłem o numer telefonu do kogoś z wydawnictwa,

ale pan redaktor odmowił dlaczego ??

musi sie liczyc z tym, że ktoś bedzie dzwonil do niego

i pytał o swoje pieniadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! Spokojnie!

Na ostatnim zlocie sekcji aktynicznej wszedłem w posiadanie poufnej informacji, że już lada moment pojawi się najnowszy numer. Dobrze poinformowane źródło (będące w posiadaniu e-egzemplarza) twierdzi, że opóźniony numer będzie na bardzo wysokim poziomie, mającym zrekompensować nerwy i przestój jaki nastąpił. Podobno warto kupić.

Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe...bez obrazy. Ale podobne teksty były juz w zeszłym roku. Najpierw, że problemy wakacyjne, potem wybory, potem znowu wybory.... Kolesie dali ciała

Znudzili mnie...

Wyrazy współczucie dla prenumeratorów (a o mały włos sam bym do was dołączył).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ten sam numer, któtry czeka w kolejce do druku od wyborów? Hahaha - panom już dziękujemy.

Pozdrawiam Jacek 3_2.gif 370l, sump 100l, 40kg LR, 4*T5 54W DSCF2002.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zaraz - proszę mnie nie utożsamiać w żaden sposób z tym wydawnictem! :D Ja po prostu słyszałem od dobrze poinformowanej osoby, że nowy numer jest tuż tuż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko Kraszan, o tym numerze już się mówi od jakiegoś czasu (chyba ponad rok)

Pozdrawiam Jacek 3_2.gif 370l, sump 100l, 40kg LR, 4*T5 54W DSCF2002.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@andrniew - no szansa jest bo fizycznie numer jest już złożony i przekazywany w odpowiednich krągach drogą elektroniczną. Niestety nie udało mi si wejść w posiadanie owego pliku, ale ktoś kto go już czytał twierdzi, że będzie uczta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko Kraszan, ja ciebie w żaden sposób nie utożsamiam z tym wydawnictwem. Swoją droga może łatwiej było by im sprzedawać wersię elektroniczną za pół ceny? Sam bym tak wolał - ale wtedy powiedzieli by, że numer lezy w kolejce na wgranie na serwer (już kolejny miesiąc):D

Śmiechy, śmiechami, ale jak się pojawią nowe morszczaki, to pewnie kupię...ale na prenumerate to mnie już nigdy nie naciagna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w wersji elektronicznej to "wtopiliby" od razu bo kupiłby 1 może 2 akwarystów a reszta juz miałaby od nich!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że tak by było... niestety... I właśnie da tego nigdy tak nie będzie...A szkoda. gdyby od ceny gazety takiej jak Morszczaki odjąć koszty materiałowe i logistyczne, marże sklepów, posredników... to może 10zł by zostało (chyba, że źle mi się wydaje)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od nakładu przynajmniej w moim przybadku czy dam wydrukować 300 egz. czy do 1300 to cena niewiele sie różni w drukarni (koszty stałe) wazne tylko żeby sprzedać dużo... czyli te 1300 a to już inny problem. Zastanawiamnie się tylko że w prznumeracie i to takiej..... czyli kasa pewna i bez dystrybutorów i całej tej sieci powino być duzo dużo taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki a moze by tak zalozyc wlasna gazete ? :D

- Akwarium 200 L

- Sump 60 L

- Cyrkulacja 2x Jebao RW-8

- Oświetlenie Glisten 150R2

- Odpieniacz Turboflotor Blue 1000

- Pompa obiegowa EcoRunner 2700

- 30 kg LR i 13kg LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ? mamy forum a i tak mało artykułów powstaje.

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to moze wtedy by to zmobilizowalo forumowiczow do pracy

- Akwarium 200 L

- Sump 60 L

- Cyrkulacja 2x Jebao RW-8

- Oświetlenie Glisten 150R2

- Odpieniacz Turboflotor Blue 1000

- Pompa obiegowa EcoRunner 2700

- 30 kg LR i 13kg LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów.

Dobra wiadomość, zadzwoniła do mnie dzis pani

z wydawnictwa i poinformowała, że czasopismo zostanie wysłane.

Bardzo dziekuje, tylko zadaje sobie pytanie?

czemu kosztowało to nas tyle nerwów, wystarczył tylko jeden telefon i wszystko jasne.

Tylko tyle chciałem wiedziec czy pieniadze dotarły

i co z prenumeratą teraz moge poczekac-jestem spokojny.

Pozdrawiam wszystkich a pani dziekuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wi?c jednak CUD si? zdarzy?? Ciekawe, czy nowy numer pojawi si? w EMPIK'u?

@Siwy - Te? si? zastanawiam, czemu przy tak du?ym zgromadzeniu specjalist?w powstaje tak ma?o artyku??w. Mo?e gdyby Przemek dawa? za aktyku? np. szczepki korali to by zmotywowa?o:) Przecie? niekt?rzy z nas (ale sie nobilituje:D) maj? do powiedzenia wiele ciekawych rzeczy. Chodzi mi tu zw?aszcza o osoby z wieloletnim do?wiadczeniem i wiedz?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dla tych którzy nie wierzyli że MORSZCZAKI zostaną wydane - czasopismo już jest w sklepach - włącznie z reefshopem - własnie wysyłam kurierem, będzie również w EMPIKACH.

Nikogo nie nabijam w butelkę, gazetę wydaję nie daletego że na niej chce zarobić - bo na razie dołożyłem ponad 25 tysięcy tylko dlatego że w Polsce jakoś nikt się nie odwazył tego zrobić. Po za tym - proszę szanowych forumowiczów aby podziękowali części sklepom i dystrybutorom, którzy do tej pory mi nie zapłacili np. mówiąc że wysyłają mi kasę pocztą (trwa to już rok) - REDAKCJA MORSZCZAKÓW to ludzie, którzy chcą pisać a ja tylko to zbieram i proszę innych aby złożyli.

Tak więc nie jest to takie proste..za przedłużenie oczekiwania przeprasza... Gorąca prośba do forumowiczów - którzy zamówili prenumeratę - proszę o przesłanie swoich danych na mail: morszczaki@morszczaki.pl w celu weryfikacji danych - w poniedziałek będzie wysyłka.

pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam tych, którzy nie wątpili...

MArcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.