Tomi85 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Witam Dziś ma do przedstawienia efekt mojej kolejne pracy Filterek przepływowy na rurze o średnicy 110mm długości 350mm. Daje ma to prawie 3 l pojemności. Rury doprowadzające to 1/2 cala. Podstawa 130x210 umożliwiająca postawienie pompy. A oto fotka Wszelki uwagi i krytyka mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 a proszę...tę watę wywal czy co to..? Ogólnie fajny, a pewnie przyjemność z dłubania mega Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Mam pytanie, bo widzę, że użyłeś białe rurki czy one nie są dedykowane do zimniej wody? Jeżeli są dedykowane do zimnej wody to co się stanie jak będziesz ich używał w temperaturze 25C? Chodzi mi o ewentualne zagrożenie używania tego w ciepłej wodzie. Edytowane 28 Lutego 2014 przez Marek132 (wyświetl historię edycji) Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Mam pytanie, bo widzę, że użyłeś białe rurki czy one nie są dedykowane do zimniej wody? Jeżeli są dedykowane do zimnej wody to co się stanie jak będziesz ich używał w temperaturze 25C? Chodzi mi o ewentualne zagrożenie używania tego w ciepłej wodzie. ..żartujesz, prawda..? Nie ważne jakiego koloru, myślę że 35 st C w akwarium woda mu nie przekroczy, a jak przekroczy to nic tylko włazić i d*pę moczyć Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Wiekszosc rur na zimna wode jest liczona na 20°C (czesc nawet na 25°C),ale jest to temp. obliczeniowa na czas pracy rzedu 50 lat. Temperatura 5÷10 stopni wyzsza nie ma zadnego znaczenia i nie ma co sobie glowy zawracac. I tak,jak cop909 napisal,mozna z tego czerpac jeszcze inne korzysci . Tapniete z notka. Edytowane 28 Lutego 2014 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Wiekszosc rur na zimna wode jest liczona na 20°C (czesc nawet na 25°C),ale jest to temp. obliczeniowa na czas pracy rzedu 50 lat. Temperatura 5÷10 stopni wyzsza nie ma zadnego znaczenia i nie ma co sobie glowy zawracac. I tak,jak cop909 napisal,mozna z tego czerpac jeszcze inne korzysci . AMEN !!!!!!!!!! Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi85 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Wiekszosc rur na zimna wode jest liczona na 20°C (czesc nawet na 25°C),ale jest to temp. obliczeniowa na czas pracy rzedu 50 lat. Temperatura 5÷10 stopni wyzsza nie ma zadnego znaczenia i nie ma co sobie glowy zawracac. I tak,jak cop909 napisal,mozna z tego czerpac jeszcze inne korzysci . ufff.... już się martwiłem że się rozpuści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 ufff.... już się martwiłem że się rozpuści Calkiem niepotrzebnie,mieszkam na IX pietrze (rury na pionach wymienione na plastiki) i czasami w upaly po odkreceniu zimnej wody musze poczekac kilka ladnych minut,az zleci ciepla woda z rur i zacznie plynac chlodna . Tapniete z notka. Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Wiekszosc rur na zimna wode jest liczona na 20°C (czesc nawet na 25°C),ale jest to temp. obliczeniowa na czas pracy rzedu 50 lat. Temperatura 5÷10 stopni wyzsza nie ma zadnego znaczenia i nie ma co sobie glowy zawracac. I tak,jak cop909 napisal,mozna z tego czerpac jeszcze inne korzysci . Tapniete z notka. Dzięki za info, bo kiedyś chciałem coś zrobić z białych rurek i ktoś mi odradzał, że one są dedykowane do zimnej wody i do akwa się nie nadają. Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msciszarek Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Tomku, a gdzie nabyłeś podzespoły? Czy u nas we Wrocku jest jakiś sklep? Cytuj Arek.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 http://www.rury-plexi.pl Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msciszarek Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 http://www.rury-plexi.pl Dzięki Wielkie Cytuj Arek.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi85 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Tomku, a gdzie nabyłeś podzespoły? Czy u nas we Wrocku jest jakiś sklep? Gotowych elementów nie kupisz. Mam na myśli pokrywy pierścienie ogólnie wszystkie elementy po za rurkami pcv. Te kupisz w castoramie. Jest jednak kilka firm we Wrocławiu które zajmują się wyrobami z pleksi i tam można to zamówić. By zaoszczędzić trzeba mieć już gotowy projekt do wycięcia. "cop909" patrząc na ceny wysyłki nie wiem czy jest to opłacalne? lepiej już chyba kupić na allegro lub szukać odpadów po produkcyjnych w firmach o których piałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 http://techniczny24.com/pl/searchquery/rura+plexi/1/full/5?url=rura,plexi sklep Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi85 Zgłoś Napisano 21 Września 2014 Kolejny filtr Tym razem rura 100 mm wysokość 400 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 21 Września 2014 Jaki wyszedł Ci koszt całości jeśli można spytać bo o czasie jaki spędzileś przy pracy nad nim nie liczę oczywiście Przecież to frajda zrobić coś samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madmr Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Dobre dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
81bart Zgłoś Napisano 5 Lutego 2015 Bardzo ładnie to wygląda jak ze sklepu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 6 Lutego 2015 Poproszę o cenę w przybliżeniu na PW. Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi85 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Kolumna do reaktora biopellet Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Tomi85 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Superowo Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi85 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2017 Mały filtr przepływowy Pojemność na medium 1l rura 80mm wysokość 300mm Szybkie zamykanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2b Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Rury 16mm czy 20mm, nawet ciekawie wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi85 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 16 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zaleg Zgłoś Napisano 11 Marca 2017 Fajne wykonanie, robisz tylko dla siebie czy tez na sprzedaż ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach