Prospero Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 No, no. Ładny aquascaping do tego i jazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Dzięki. Korzystając z okazji zapytam o oświetlenie. Mam do tego lampe aquamedic HQI 150W i 2×T5, ale ciągle myślę o ledach. Przy powierzchni dna 80x55 co proponujecie? Marzy mi sie kessil, ale to musza byc 2 i robi się trochę za drogo. Jakies inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trofeusik Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Witam, pogratulować znajomości z Mikołajem-tyle czasu przed terminem-mowa o świętach oczywiście. Ja po katastrofie też już ruszyłem.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Kessile to najrozsądniejsze ledy moim zdaniem obecnie na rynku ale i tak bym z perspektywy czasu w nie nie szedł. Jak zapewne wiesz, miałem i te i inne i mam archaizm w postaci T5 i co? W końcu wszystko rośnie. Możesz zainwestować w hybrydę np. LED+T5 ale na pewno ja odradzam Ci przejście na same ledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trofeusik Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Witam raz jeszcze-a może wystarczy Spectra-1 z Aqua-trend-wygląda zachęcająco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Baniak zawsze będzie wyglądał piękniej pod ledami ale tylko to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Nie nastawiam się na hodowlę czy handel, tylko właśnie ma byc ladnie! Poza tym jestem fanka LPSow , więc ledy by wystarczyly. O tej lampie aqua-trend musze spokojnie poczytać. A jak sie sprawdza HQI? Słyszałam, że korale dobrze rosną, ale jak wrażenia? Niestety nie widziałam nigdy na żywo,tylko w necie. Edytowane 29 Listopada 2015 przez ladyjj (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Tak, HQI to fajna sprawa, ładne bliki, korale zadowolone szczególnie w połączeniu z T5. Tu nie chodzi o handel itp. co to za atrakcja jak albo słabo albo nic nie rośnie przy ledach. Nie mówię, że nic a nic i, że wszystko pada ale jednak nie rośnie tak jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Oczywiście, że ma byc dobrze naszym zwierzakom i każda nowa mordka cieszy, ale nie chce z tego robic nadrzednego celu. Chyba na razie zostanę przy tej lampie którą mam, kupię nowy zarnik, niebieskie świetlówki i zobaczymy jak to będzie. Moje korale po przeniesieniu z reefmaxa i tak beda w szoku;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Korale zapewniam będą bardzo zadowolone z tego połączenia Nie ma nic lepszego HQI to najlepsza oferta dla nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_125_1981 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2015 Fajny temacik , przeczytałem cały , Ja właśnie zaczynam przygodę z ReefMax-em , w tygodniu go zalewam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2015 Wczoraj zakończyła się moja przygoda z reefmaxem. Niestety na koniec trafiła mi się 12godzinna przerwa w dostawie prądu. Temperatura spadła do 20st. Jedyna ofiarą była krewetka. Za to podzielił się ukwial. Czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Teraz całe towarzystwo radośnie pływa w 220l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_125_1981 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2015 No to gratuluje przesiadki na większe a w moim RM ospa wybiła kolejno ryby. Uchował się apogon ale nie wiem czy da radę. Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 9 Lutego 2016 Pierwszy temat na forum, który przewertowałem. Super początki, inspirujące i zachęcające do przygody z akwarystyką morską. Jedno pytanko jeśli można. Gdzie kupowałaś żywą skałę? U siebie w zoologu czy gdzieś wysyłkowo? I co się stało z tymi żyjątkami które z nią przytargałaś ? Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 10 Lutego 2016 Fajnie, ze komuś przydały się moje wypociny na temat baniaka Skałę kupowałam w sklepie stacjonarnym, co ma ten plus że można ją sobie poukładać np na kawałku kartonu o odpowiednim wymiarze. Żyjątka ze skały mnożyły się na potęgę. Dopiero przy przeprowadzce zobaczyłam ile tego wszystkiego było pod skałą i w piachu. Krabiki które pojawiły się w skale nie były agresywne, a potem gdzieś zniknęły. Najwięcej miałam dzikich rurówek w różnych kolorach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 10 Lutego 2016 jakieś zdjęcie Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 10 Lutego 2016 Ale akwarium już nie istnieje Teraz jest większe, ale sentyment do reefmaxa pozostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 10 Lutego 2016 Przeniosłaś skałę razem tym co na niej żyło? Mam na nysli stowrzenia na gape nie tek które sama wprowadziłaś ? Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 10 Lutego 2016 Tak. Wszystko oprócz piachu. Najwięcej widzę teraz wezowidel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 10 Lutego 2016 Ale akwarium już nie istnieje Teraz jest większe, ale sentyment do reefmaxa pozostanie. chodziło o zdjęcie większego Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 11 Lutego 2016 Sorry, już wrzucam jedno na szybko na zachętę i zapraszam do mojego nowego wątku. http://nano-reef.pl/...oprawione-220l/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 11 Lutego 2016 Nowy wątek też z chęcia obadam. ReefMaxa sprzedałaś ? Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 11 Lutego 2016 Tak. Juz nawet jest zalany u kolegi z Łodzi :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach