Skocz do zawartości
Pablito

PRODAC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie:

Co sadzicie o produktach tej firmy? Stosował ktoś coś z ich produkcji?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Non stop stosuje od roku wodorotlenek wapnia do mixera,z mikroelementow jod,wapn,i mangan z tym ze jodu polowe dawki ktora jest na opakowaniu napisana.Wszystko ladnie rosnie przy dolewaniu wapnia bardzo szybki wzrost glonow wapiennych w zbiorniku mam non stop 430 wapnia.Jednak na dluzsza mete jest to nieoplacalne gdyz dozowanie 10ml/100 l/tydzien a pojemnosc 250-cena od25-30zl.Dlatego tez przechodze na mikroelementy H&S-1000ml cena 70zl dozowanie 5ml/100 l/tydzien kmtore starcza na moj zbiornik na 7 miesiecy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sól tej firmy wygrałem rok temu na Zlocie w Łodzi :D. Dosypywałem jej trochę razem z solą AM Reef Salt. Z AM zostaje pewien nierozpuszczalny osad (jego ilość zależy od zaangażowania w prawidłowe wymieszanie :D )

Natomiast po rozpuszczeniu soli PRODAC nie zostaje absolutnie żaden osad. Nie wiem, czy to wada, czy zaleta. Może to znaczyć, że jakichś związków jest w tej soli mniej (za mało?, czy może idealnie tyle ile trzeba?), a w AM jest nadmiar, który się już nie da rozpuścić? Może ktoś coś wie na ten temat?

500 litrów 140x60x60 działa od 02.09.2008 r. + sump 105x48x36, AM OR 3500, cyrkulacja 2 x Tunze 6100 + 1 x Tunze 6105 z multikontrolerem + 1 x Jebao WP-40 do falowania, Bubble Magus 250s, lampa 2x120W led,LR ok. 70 kg, LS 45 kg, ARM od mufti, balling i podmiany co tydzień ok. 8%, sól AF, dozowane 2 ml ABCM codziennie, zależnie od obserwacji co tydzień lub dwa Prodibio BioDigest i Bioptim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UZYWALEM WODOROTLENKU WAPNIA PRODACA A OBECNIE UZYWAM KNOPA.NIESTETY MUSZE STWIERDZIC ZE ROZNICA W CENIE I JAKOSCI JEST DIAMETRALNA.KNOP JEST 2X DROZSZY ALE ROZPUSCZA SIE CALKOWICIE PRODAC JUZ NIE-OCZYWISCIE I TAK LEPIEJ NIZ TAKI ZWYKLY ZE SKLEPU CHEMICZNEGO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie wapno do konca sie nie rozpuszcza plywaja takie dosc duze paprochy nierozpuszczone ale dwa razy tansze trzyma prodac pH Jesli chodzi o sol to zapomnialem dodac ze rowniez uzywam ale ta do rafy bardzo dobra i w dobrej cenie bardzo duza zawartosc wapnia ma na 3 juz pudelka w dwoch 440 a w trzecim 430.Rah to chyba bardzo dobrze ze nie zostaja paprochy i tak powinno byc sol ma sie cala rozpuscic i nic nie powinno plywac.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.