Skocz do zawartości
martinnew

wymienie Scarlet Reef Hermit Crab - Paguristes cadenati

Rekomendowane odpowiedzi

wymienie za jakiegos fajnego makroglona lub cosik innego, najlepiej byloby gdyby odbiorca byl z Gdanska lub okolic, ale paczka konduktorska tez wchodzi w gre, z tym ze odbiorca placi jej koszty :-)

PS krab ma domek o srednicy 5 zl, jak juz zaczyna zajadac glony to jest prawdziwa kosiarka, dojrzalo mi akwa i juz nie jest mi az tak bardzo potrzebny (przerzucam sie na slimaki), a komus moze sie przydac

pozdrawiam

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, wiec moze po prostu oddam za piwo lub za darmo :-)

PS desperacja pelna..... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z agresywnością tego kraba w stosunku do ślimaków? Gdzieś czytałem, że jak krab musi zmienić domek to potrafi nawet sporego ślimaka zatłuc. Byłbym zainteresowany, ale muszę się upewnić, że jest "snail safe" :Satisfied.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 4 czerwone kraby i 2 slimaki, nikt nikim sie nie interesuje, mam nawet zdjecia jak slimak objada skorupe kraba z glonow bez reakcji ze strony kraba, wiekszy za slimakow ma domek wlasnie idealny dla kraba, ktorego chce oddac, ale krab sie nawet nim nie zainteresowal, a jak chcial zmienic domek to wybral pusta muszle (jednak po jakims czasie wrocil do swojej skorupy), nie wiem czy Ciebie to przekona, ale mysle, ze jest tak "snail safe" jak tylko moze byc :-)

PS jesli chcialbys byc pewien moich powodow oddania kraba (tzn dojrzale akwarium) to zapraszam do mnie, obejrzysz i sie przekonasz

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, poczytałem też troche w sieci na temat tego kraba i wygląda na to, że wszystko będzie OK. No to szczegóły na priva (poszedł mail).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, juz zaklepany przez Endera :-) szkoda, ze nie zapukales wczesniej Marx (orginalny post byl z 8.06) bo bylby Twoj, ale moze jeszcze kiedys bede cosik oddawal, pozdrawiam M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niniejszym dziękuję za krabika. Siedzi jeszcze w worku i się aklimatyzuje, ale już mu się widać gdzieś spieszy bo ciągle przebiera odnóżami. Widać zwęszył moje glony i szykuje się na wyżerkę :Satisfied.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problemo amico, wspolne piwko dobrze smakowalo, rozmowa byla mila, a mam nadzieje, ze i wyjazd do Wejherowa bedzie owocny, same przyjemnosci :-)

PS no i Van Nisterlooy przykopal Niemiaszkom, jednym slowem, udany dzien

pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, nie tym to innym razem :Satisfied

w sobote moze bede mial xenie

wczesniej musze zidentyfikowac slimaka, wyglada jak czarna polkula i zezera glony, mam nadzieje ze na xenie sie nie skusi..

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuciłem krabikowi dwie muszle kupione dzisiaj na straganie z pamiątkami znad morza :Satisfied i wygląda na to, że się jedną zainteresował. Chyba będzie robił przesiadkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze zainteresowal sie takze glonami :-))) a jak z wyjazdem do reefshopu? dowiedziales sie czegos? w razie niemca to podeslij emila, pozdrowienia M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glony wcina, ale na razie jakoś tak nieśmiało. Widać musi oswoić się z nowym tankiem.

W sprawie wyjazdu wysłałem maila do Przemka, ale na razie cisza. Jak będę coś więcej wiedział to dam znać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze potrzeba mu wiecej czasu na aklimatyzacje w tanku, mam jednak nadzieje, ze wszystko bedzie oki, pozdrawiam, M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.