Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosze o porade

W nocy jak zapale swiatlo w Akwarium - na przedniej szybie jest pelno takich malych (micro - widac golym okiem,ale prze lupe lepiej)bialych robaczkow,ktore dosc szybko laza po szybie.Jest ich ze 2000.

Przednia czesc jak by bielsza i maja wasy.....hahaha jak horror a co pare dni mam male brazowawe plamki na szybie - tak jak by muchy sraly - czeszko je zmyc.

Uzywam plynow firmy Microbe-Lift :: pomoc w starcie bakterii i special blend...strasznie smierdzi.

Akwarium ma wode od 6 tygodni.

Jest to normalne ?

Jeszcze pytanko - kiedy kupilem kamloty to pod spodem jednego byla gabka - kulka.

Oderwalem ja,bo i pod spodem jej nie widac i wcisnalem pomiedzy ramiona sztucznego korala,ktory mam do dzis - (fotofrafia) na stan dzisiejszy ta duza gabka podzielila sie na male koleczki i zauwazylem,ze one powoli wedruja,bo dzis sa wiele dalej gdzie byla duza gabka....jaja jakies czy to tak jest - prosze o podpowiedz.

poz

T

post-23369-0-97906500-1397086715_thumb.jpg

Edytowane przez Tycek (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o te białe robaczki to one nie są szkodliwe gdy wpuścisz ryby one się nimi pożywią i znikną.

Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Juz sa ryby,ale czy je pozeraja.....ok - dzieki za odpowiedz.

Te robaczki sa w nocy - pelno,a rano jak lampy odpale to powoli znikaja.

poz

T

Jeśli chodzi o te białe robaczki to one nie są szkodliwe gdy wpuścisz ryby one się nimi pożywią i znikną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robaczki to odznaka dojrzewania akwarium, niedługo znikną. A gąbka hmm chyba zdycha, tak mi to wygląda.

Edytowane przez Niejeden z nas (wyświetl historię edycji)

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posowam sie dalej z moja beczka i w koncu lekcja chemi.......W sklepach z akwarium maja tutak kofer z 10 roznymi testami dla slonej wody firmy JBL....czy zna ktos to owe,czy tam jest instrukcja po polsku ? jak i co badac ?

Jakie testy i o jakich wartosciach powinienen miec w tej chwili ? 260Litrow,10 malych rybek i zadenego jeszcze korala.

Foto koferka w zalaczniku.

poz

T

post-23369-0-89726400-1397421127_thumb.jpg

post-23369-0-88624300-1397464640_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem na pocztku tez ta skrzyneczke ale z konczeniem sie testow wymienialem na saliferta . byla instrukcja po polsku zreszta nadal ja mam

zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . 

8744f73183d58f0a59fb88f54dc034b6u1589a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.