falcza Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 no własnie tez tak myslałem- poza tym diody pracują na napięciu max 10v, przy dobrym chłodzeniu nawet 9,2v, te ktore kupiłem smigaja na pradzie 1000ma wiec beda świeciły na maxa hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) zmontowałem układ i działa nic sie nie spaliło narazie-swieci mocno hehe Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez falcza (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 wszystko działa ale radiator jest gorący-tak ma byc czy wiatraczek zamontowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 Jeśli nie możesz utrzymac ręki to potrzebny wentylatorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HetmanPL Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 wszystko działa ale radiator jest gorący-tak ma byc czy wiatraczek zamontowac? montować, po co przegrzewać ledy Zasilacz masz 1050 mA, diody,, jak pisałeś, 1000mA, można by spróbować "ukraść" im trochę prądu i dać równolegle wiatraczek - np. 24V 50-100mA (dobrać do niego rezystor) Cytuj 120x40x50, MaxpectRazor 160, Jebao WP40, AF +1,+2,+3 & AquaTrend Doser, Weipro+AM OR2500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 ale nic nie stanie sie im czy mogą sie spalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 Diody się spalą chyba logiczne Gdyby nie przeszkadzała im wysoka temperatura nie potrzebny byłby radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 bo mam duzy radiator i paste termo. nałozyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HetmanPL Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 "duży radiator" i "gorący" to pojęcia, które niewiele mówią ;-) Zauważ, że np. procki w komputerach zazwyczaj mają więcej, niż 30W, małe radiatory i ... wiatraczki Nie ma co kombinować, 10zł za wiatraczek... Cytuj 120x40x50, MaxpectRazor 160, Jebao WP40, AF +1,+2,+3 & AquaTrend Doser, Weipro+AM OR2500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 no wreszcie jest wszytko zrobione-dałem wiatraczek od procesora i radiator ma temperature 20stopni-dzieki za dobre rady, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejjj Zgłoś Napisano 14 Maja 2014 Falcza - jak możesz to zrób kilka zdjęć i wklej je. Zobaczymy jak to wygląda. Następnie, skąd wiatraczek pobiera swoje zasilanie do działania? I jak wysoko powiesiłeś lampki żeby pokryć całe akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach