Skocz do zawartości
bart

kubełek

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli przeplyw wody w filtrze kubelkowym drastycznie sie zmniejszyl to oznacza ze wirnik do wymiany czy moze kubelek na zlom ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co masz na mysli filtr kubelkowy ???? JBL 500 , TETRA tec FX1200 , czy inny im podobny ??? jeśli tak to przepływ w takich filtrach spada pod obciązeniem np zawalonych syfem gąbek filtracyjnych no chyba ze chodzi ci o coś zupełnie innego ???////:dozingoff

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filtr-fluval104. Jest wyczyszczony na glancus i po jednym dniu woda leci ciurkiem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fluvale maja to do siebie, to ich niewyjasniona wada. po prostu spada wydajnosc. kiedys jeszcze w slodkowodnym mialem podobnie, zanim dowiedzialem sie zeby kupowac eheimy

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wadą są ich przewody. Wymień i zobaczysz jak będzie śmigać :p

star.gifTo,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerabialem to tez kiedys ale zazwyczaj to wirnik siadal sprawdz czy otwor wirnika ktory wchodzi na oske nie jest jajowaty byly robione z badziewnego plastiku i wycieraly sie sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, miałem w życiu pewnie ze 30 kubełków fluvala. Mam teraz jeszcze z 8 z serii 03 i 04 i nie znam tego problemu. Jeśli cała droga przepływu wody jest ok i nie dmucha to najczęściej przyczyna jest jakis bąbel powietrzny. Węże muszą być odpowiednio ułożone tak aby woda dała radę wypchnąć całe powietrze. To może się trafić najczęściej przy małych modelach 103,104 ustawionych na poziomie zbiornika ( nie wiem dlaczego ale tak kiedyś miałem - postawiłem kubeł 30 cm niżej i było ok).

Eheimy eheimami a cena ceną :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.