Skocz do zawartości
LLS

Zakup maszyny w Chinach

Rekomendowane odpowiedzi

Co do serwisu to tak jak kolega wcześniej wspomniał, różnie bywa. Dla przykładu, laser zakupiony w Polsce (Chińczyk ale Polska firma) uszkodzony kontroler napędu - masa dzwonienia i proszenia się o wymianę, łącznie zajęło to około 2 miesięcy... Kilka miesięcy później inny laser ale tym razem sprowadzony bezpośrednio z Chin - uszkodzony zasilacz (naprawa u "cześka" elektryka poskutkowała w następstwie uwaleniem tuby ;) ) na podstawie samych zdjęć uszkodzonych elementów przesłali nowe części od "ręki" - całość zajęła 3 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ nie poszło zakupem maszyny używanej , jestem miesiąc w plecy.

Miało być pięknie ,a okazało się ze remont włoskiej kawędziarki jest niemożliwy.Trak po którym przesuwa się szyba okazał się nie do zdobycia ,Proponowano mi inne maszyny ,ale albo były za małe,albo mocno wyeksplaotawane .

Z uwagi na to ze się sparzyłem w zakupie używanego sprzętu .Wracam do zakupu w Chinach .

Reasumujac

Tranzakcja sfinalizowana .Za 5 tyg ''piękność'' będzie na miejscu :) .Okazało się że taniej wychodzi finalnie zakup u Polskiego dystrybutora z serwisem i gwarancją.A jeszcze udało się wynegocjować zapasowe części.

201231195311758.jpg

Edytowane przez LLS (wyświetl historię edycji)

Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak dojechała ,ale nie było łatwo rozładunek z wstawieniem maszyny do hali trwał 3 godziny przy pomocy HDS, dwóch paleciaków oraz pięciu chłopa .

Serwisant przyjechał na drugi dzien i wszystko podłączył ustawił i przeszkolił,maszyna szlifuje rewelacyjnie a jest jeszcze na dotarciu ,po 40 pracy ma być lustro :)

W koncu będę mógł podnieść jakość w swojej firmie . Robiłem już nawet próbę na szkle 19mm optiwhite ,poler przerósł moje ocekiwania .

Kilka zdjęć z placu boju ,

normal_DSC_0425.JPG

normal_DSC_0426.JPG

normal_DSC_0437.JPG

normal_DSC_0455.JPG

normal_DSC_0459.JPGnormal_DSC_0464~0.JPG

normal_DSC_0465.JPG

normal_DSC_0486.JPG

normal_DSC_0493.JPG

normal_DSC_0519.JPG

normal_DSC_0513.JPG

normal_DSC_0532.JPG

normal_DSC_0542.JPG

normal_DSC_0543.JPG

normal_DSC_0547.JPG

normal_DSC_0550.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacja ,praca na tej maszynie to relaks :)

normal_DSC_0582.JPG

normal_DSC_0569.JPG=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.