event Zgłoś Napisano 5 Maja 2014 Co do serwisu to tak jak kolega wcześniej wspomniał, różnie bywa. Dla przykładu, laser zakupiony w Polsce (Chińczyk ale Polska firma) uszkodzony kontroler napędu - masa dzwonienia i proszenia się o wymianę, łącznie zajęło to około 2 miesięcy... Kilka miesięcy później inny laser ale tym razem sprowadzony bezpośrednio z Chin - uszkodzony zasilacz (naprawa u "cześka" elektryka poskutkowała w następstwie uwaleniem tuby ) na podstawie samych zdjęć uszkodzonych elementów przesłali nowe części od "ręki" - całość zajęła 3 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Ponieważ nie poszło zakupem maszyny używanej , jestem miesiąc w plecy. Miało być pięknie ,a okazało się ze remont włoskiej kawędziarki jest niemożliwy.Trak po którym przesuwa się szyba okazał się nie do zdobycia ,Proponowano mi inne maszyny ,ale albo były za małe,albo mocno wyeksplaotawane . Z uwagi na to ze się sparzyłem w zakupie używanego sprzętu .Wracam do zakupu w Chinach . Reasumujac Tranzakcja sfinalizowana .Za 5 tyg ''piękność'' będzie na miejscu .Okazało się że taniej wychodzi finalnie zakup u Polskiego dystrybutora z serwisem i gwarancją.A jeszcze udało się wynegocjować zapasowe części. Edytowane 14 Czerwca 2014 przez LLS (wyświetl historię edycji) Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) A więc tak dojechała ,ale nie było łatwo rozładunek z wstawieniem maszyny do hali trwał 3 godziny przy pomocy HDS, dwóch paleciaków oraz pięciu chłopa . Serwisant przyjechał na drugi dzien i wszystko podłączył ustawił i przeszkolił,maszyna szlifuje rewelacyjnie a jest jeszcze na dotarciu ,po 40 pracy ma być lustro W koncu będę mógł podnieść jakość w swojej firmie . Robiłem już nawet próbę na szkle 19mm optiwhite ,poler przerósł moje ocekiwania . Kilka zdjęć z placu boju , Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez LLS (wyświetl historię edycji) Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLS Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Rewelacja ,praca na tej maszynie to relaks = Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez LLS (wyświetl historię edycji) Cytuj Warto być przyzwoitym ,choć nie zawsze się to opłaca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach