pepe87 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Witam. Planuje zmienic obecne akwarium 350 l trigon na wieksze 500l o wymiarach 120x70x60. Co myslicie o takim zbiorniku? I ewentualnie jaki sprzet dobrać. Obecnie posiadam deltec sc1455. Mam zamiar kupic radion xr30w pro g3 tylko niewiem czy jedna wystarczy obawiam sie ze bede musial kupić dwie, I jak wysoko nad akwarium ewentualnie je zawiesić. Pompy cyrkulacyjne tunze 6045 Hydor Koralia 6000. Jakiej wielkości sump byście poradzili. i jaki sprzęt ewentualnie dobrać lub co zmienić. Obsada: Ryby , lps , sps,po pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Wymiar bardzo fajny. Sam będę stawiał coć w tym stylu - 125x60x55( szersze nie da rady) Jaka wysokość szafki? Sump jak największy. zagospodarować szafkę zostawiając miejsce na zbiornik na dolewkę. Myślę,że zbiornik 20x60x60 z boku, sump 90x50x40/50 . Dałbym dwie komory. Na refugium można zawsze zrobić przegrodę ze spienionego PVC. Pompa powrotu jaka- wybrałeś już coś? Tu coś z 4500-6000 l bym dał. Nie wiem,czy ten odpieniacz pociągnie Ci SPS. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Planuje zmienic obecne akwarium 350 l trigon na wieksze 500l o wymiarach 120x70x60. Co myslicie o takim zbiorniku? I ewentualnie jaki sprzet dobrać. Obecnie posiadam deltec sc1455. Mam zamiar kupic radion xr30w pro g3 tylko niewiem czy jedna wystarczy obawiam sie ze bede musial kupić dwie, I jak wysoko nad akwarium ewentualnie je zawiesić. Pompy cyrkulacyjne tunze 6045 Hydor Koralia 6000. Jakiej wielkości sump byście poradzili. i jaki sprzęt ewentualnie dobrać lub co zmienić. Obsada: Ryby , lps , sps,po pozdrawiam moje zdanie - wymiar fajny - odpieniacz docelowo za mały, ale na początek wystarczy - jak planujesz sps i lps pomyśl nad T5 - cyrkulacja, jako zwolennik jebao 2 x wp 40 (na pocz skręcić) - na obieg jebao dc 6000 za zaoszczędzoną kasę szaleć na coś innego jaka filtracja jest planowana? Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe87 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Wlasnie mysle nad odpieniaczem bo ten deltec mi sie wydaje za maly. Moze deltec tc 2060 by sie nadal. oswietlenie stawial bym na ledy wydaje mi sie ze sa lepsze niz t5. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Wlasnie mysle nad odpieniaczem bo ten deltec mi sie wydaje za maly. Moze deltec tc 2060 by sie nadal. oswietlenie stawial bym na ledy wydaje mi sie ze sa lepsze niz t5. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ledy czy lepsze? popytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Ja mam razora 160 i jak bym nie dodał T5 to bym po nocach nie spal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe87 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Myslicie ze t5 lepsze? Radion xr30 pro ma dosc dobre opinie. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Radiony musiałbyś dać minimum 2 sztuki albo nawet 3 na twój litraż,ja jestem za ledami i nie narzekam Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe87 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Odpale na 2 a potem zobacze jak bedzie malo to dokupie. Znalazlem fajne 3 generacji za 640 e tyle co w polsce chca za pierwszej generacji. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Jak myslicie 70 cm moze byc troche za szerokie? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Jak masz możliwość zostaw 70 Pięknie wygląda. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Jak masz możliwość zostaw 70 Pięknie wygląda. pozdrawiam potwierdzam ja bym robił jak najdłuższe, pokolce maja wtedy gdzie popływać, mam 170x70x50, następne bym robił na 200x60x50, albo 250 jeśli tylko jest taka możliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe87 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 no ale własnie nie mam juz gdzie bo i to i tak bedzie zachodzilo na okno jakies 10 cm ale z tyłu czyms zaslonie a jak troszke swiatła wpadnie do akwarium to dramatu nie bedzie. z tego co czytałem to nawet na nie ktore baniaki wpada bezposrednio słonce i daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wit Zgłoś Napisano 19 Października 2014 no ale własnie nie mam juz gdzie bo i to i tak bedzie zachodzilo na okno jakies 10 cm ale z tyłu czyms zaslonie a jak troszke swiatła wpadnie do akwarium to dramatu nie bedzie. z tego co czytałem to nawet na nie ktore baniaki wpada bezposrednio słonce i daje rade. U mnie jeden z boków- mniejszy jest tylko trochę oświetlony światłem dziennym ,a pomieszczenie od północnej strony i mimo to o wiele częściej muszę czyścić właśnie tę szybę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach