Vahanara Report post Posted June 8, 2014 Witam! Właśnie zalałem Reefmaxa. Wszystkich klubowiczów pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
erem88 Report post Posted June 8, 2014 Witamy. Życzę dużo wytrwałości oraz cierpliwości. Czekam na relacje. Pozdro Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Quote [/url] Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 9, 2014 Dzięki, będę się starał i pilnie uczył. Teraz czekam na te słynne plagi Quote Share this post Link to post Share on other sites
erem88 Report post Posted June 9, 2014 Pamiętaj rozsądnie ze światłem albo przez pierwsze 2 tygodnie w ogóle tylko dioda. Inaczej może Ci się szybko mocno zazielenić Powodzenia Quote [/url] Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 9, 2014 Święcę tylko 6 h dziennie w tym 4 h białe. Przecież muszę trochę nacieszyć oczy! Quote Share this post Link to post Share on other sites
erem88 Report post Posted June 9, 2014 Jest skała, piasek? Dodałeś wody z działającego zbiornika, bakterie? Quote [/url] Share this post Link to post Share on other sites
jarek35 Report post Posted June 9, 2014 Czy będziesz świecił minutę czy kilka godzin to baniak i tak zbrązowieje i zazieleni tak ma być Teraz to kup piwo .... i podziwiaj co ze skały wyłazi ..... i nic nie ruszaj niech się pomału kręci ........ Quote Share this post Link to post Share on other sites
adi2525 Report post Posted June 9, 2014 Życzę powodzenia:) przygoda z reefmaxem mi bardzo odpowiadzała na start i mam ndzieję że i Ciebie wciągnie posolony świat:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ladyjj Report post Posted June 9, 2014 Też witam i cieszę się z kolejnego baniaczka, bo ostatnio niewiele się działo w dziale reefmaxiarzy. Dawaj zdjęcia, cokolwiek tam masz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 9, 2014 Jest skała, piasek? Dodałeś wody z działającego zbiornika, bakterie? Skała żywa z działającego zbiornika, woda z tego samego. Parę szczepek też trafiło ze skałą. Łap do wody nie wkładam, tylko kontroluje AD i temperature. No i oczywiście, godzinami siędzę z lupą. Rozgniotłem kilkanaście wrotków na szybie, plastikowym patykiem. To tyle. Dodam zdjęcia później. Quote Share this post Link to post Share on other sites
RafiLodz Report post Posted June 9, 2014 Dodam zdjęcia później. Jakie później ? Dawaj fotki - naród głodny Quote Pandora 224 - -zlikwidowane Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 9, 2014 W galerii wrzuciłem zdjęcie. Tytuł Vahanara RM. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ladyjj Report post Posted June 10, 2014 Dobrze , że posłuchałeś kolegi. Zdjęcie już widziałam. Wszystko super, ale mam nadzieję, że nie zalałeś tego akwa naprawdę wczoraj skoro już calaustrea się pojawiła? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 11, 2014 Dobrze , że posłuchałeś kolegi. Zdjęcie już widziałam. Wszystko super, ale mam nadzieję, że nie zalałeś tego akwa naprawdę wczoraj skoro już calaustrea się pojawiła? Caluastrea trafiła do baniaka razem ze skałą i wodą... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 16, 2014 Mały update. Parametry wody w normie Zwierzątka mają się dobrze. Dzisiaj doszły 2 nassiriusy, 3 tektusy i wężowidło czerwone. Podbijam Ca. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 17, 2014 Ca już 420! Wszystko na razie gra Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted June 18, 2014 A jakie miales Ca i jakie chcesz mieć i czemu tak wysoko? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 18, 2014 A jakie miales Ca i jakie chcesz mieć i czemu tak wysoko? Miałem 350. Podbiłem, bo mam już jakieś korale i trzeba je odżywić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted June 18, 2014 to jakie Ca chcesz mieć? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted June 18, 2014 to jakie Ca chcesz mieć? Chcę trzymać 420 Dziś, po raz pierwszy wrzucę ćwierć kostki artemii dla wężowidła, ślimaków i reszty. Tak to wygląda na dzisiaj... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted July 10, 2014 Hej! Minął miesiąc i na razie wszystko hula. Quote Share this post Link to post Share on other sites
erem88 Report post Posted July 10, 2014 Może jakieś fotki ) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Quote [/url] Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted July 10, 2014 Zgodnie z życzeniem. Fotka Quote Share this post Link to post Share on other sites
TTQ Report post Posted July 10, 2014 (edited) Witam, Śliczniutka rafka, czy dobrze widzę na szybie małą rozgwiazdę ?? Pozdrawiam Krzysztof Edited July 10, 2014 by TTQ (see edit history) Quote [Zbiornik: 240L] [sump: 65L] [Odpieniacz: Turboflotor Blue 1000] [Cyrkulacja: 1xTunze 6045, 2xTunze 6055] [Pompa obiegowa: NewJet 3000] [LR: 34 kg] [Oświetlenie:6x39W] [GHL do ballinga] Share this post Link to post Share on other sites
Vahanara Report post Posted July 10, 2014 Witam, Śliczniutka rafka, czy dobrze widzę na szybie małą rozgwiazdę ?? Pozdrawiam Krzysztof Dzięki! Mam nadzieję, że plagi przejdą łagodnie... Dzięki! Mam nadzieję, że plagi przejdą łagodnie... tak to Asterina. Quote Share this post Link to post Share on other sites