k_bad Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Co to może być na psełdogorgonii i jak z tym walczyć od trzech dni pokryta jakimś glutem jak oczyszczę pojawia się na nowo. Dodam że nic nowego nie dodawałem a pozostałe korale normalnie polipują Edytowane 20 Czerwca 2014 przez k_bad (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Temat bardzo ogolny, przekierowanie w linku nie na temat (mi wyskakuje) Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Wygląda na cjano. Pseudogorgonia czasami zrzuca skórę i ta martwa warstwa jest pożywką dla bakterii. Można przepłukać nosniejszym prądem wody, ręka lub nic nie robić. Zwykle trwa to do dwóch dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2014 Dobra cyrkulacja I obserwacja. Moja nie otwierala sie prawie tydzien I juz jest duzo grubsza (ale glutow nie bylo)-jest w bardzo silnym strumieniu... Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2014 Hej Krzysiek jak Pseudogorgonia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach