cop909 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Z tym Panem którego kolega słucha to wiem o kogo chodzi i szczeny większości poopadają jak on prowadzi zbiorniki. I nie rozumiem, dlaczego osądzacie tegoż pana tylko po tym, że doradził coś chłopakowi, który ma problemy z akwarium a tu co.....dalej bez efektów..? A który z Was wielcy znawcy akwarystyki morskiej spodziewa się efektów po 1 czy 2 dniach stosowania jakiejś tam metody. A tak każdy młodym akwarystom doradzacie cierpliwość przy starcie baniaka. Nie widziałem aby ktokolwiek zapytał się próbując doradzić cokolwiek o zgłębienie wiedzy nt tego co w ogóle się w akwarium dzieje, czyli światło, zasolenie, karmienie, zmiany, obsadę itp. A nie chłop pisze, że ma problem i daje 1 fotkę z której i tak gó...... widać i można się tylko domyślać a tu lawina porad, odstav VSV, daj VSV, podłącz UV i tak dalej !!! Mam nadzieję, że nikogo tą wypowiedzią nie uraziłem ale czytając niektóre wypowiedzi to się za głowę łapie Głównie chodziło mi o wypowiedź SirNIcka ... uwierz kolego jak ten tajemniczy ktoś pokaże co ma to tylko ogona podkulić i siedzieć cicho Edytowane 29 Czerwca 2014 przez cop909 (wyświetl historię edycji) 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patunho Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2014 Panowie nie będziemy się licytowac kto ma racje a kto jej nie ma ... VSV nie było zaproponowane by zwalczyć fito lecz był to wybór prowadzenia zbiornika jeżeli to miało pomóc to dla czego nie? Pytałem jak to zwalczyć a nie oczekiwałem odpowiedzi to i to bo jak wiemy każdy zbiornik jest inny i nie ma jednego uniwersalnego sposobu . I kończąc tak naprawdę pomogła jedna osoba i bardzo za to dziękuję bo jak pisałem jestem poczatkujący i mam prawo popełniać błędy lecz fajnie jest jak ktoś je pokaże i wyjaśni a nie w jednym zdaniu odpowie co zrobić dziękuję i prosze o zamknięcie , ponieważ zbyt wiele tu odstępstw od tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2014 po co te nerwy ? ale mógł byś napisać co pomogło ? rzadko kiedy widzi się taką zieloną mgłę . 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2014 patunho - widzisz, zakładając temat w dziale "Plagi" warto się pokusić o jakikolwiek opis akwarium. Już któryś raz to piszę - forumowicze zawsze chętnie pomogą ale nie dałeś im szans. Nie napisałeś nic o swoim akwarium, o karmieniu, o prowadzeniu itp. a jedynie przestraszyłeś i odsunąłeś od tematu pisząc o jakimś autorytecie, którego zdania nie możemy podważać. Jeżeli oczekujesz pomocy to wysil się trochę i napisz od początku do końca co i jak. Bo okazuje się, że ktoś mądry doradził jeden raz... to czemu nie doradził i drugi? O to mi tylko chodziło - o nic strasznego:) Mam nadzieję, że wkrótce poznamy ten wasz autorytet bo fajnie by było pooglądać coś fajnego. @SirNick - czy my się skądś znamy? Zarejestrowałeś się na forum całkiem niedawno i mówiąc ładnie jesteś bardzo niegrzeczny w stosunku do innych forumowiczów. Non stop obrażasz innych a póki co sam ani sobą ani zbiornikiem nic nie zaprezentowałeś. Noname to każdy chciałby być. Chętnie poznamy Cię lepiej skoro masz wiedzę, którą nawet ci, którzy robią "sole i inne badziewie" poznamy. Póki co niczym się nie popisałeś. Pokaż swój "badziew" może - będzie nam zdecydowanie łatwiej. Na życzenie autora wątku - temat zamykam. Szkoda, że autor nie pozwolił sobie pomóc. Przyjemnego wieczoru wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach