mithil Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 Koszt budowy to ok 350 ze świetlówkami ale cześć sprzętu trafilem na allegro za grosze, w sklepie nie z morszczyzna wyszlo by pewnie cos pod 400-450. Sterowanie wyglada tak ze wychodzą 2 kable do gniazdek a tam juz sa sterowniki czasowe za 12 zl szt. (Choć takie same też widziałem za 35zl). Jak bede mial czas to przeniose je do wnętrza lampy i wtedy będzie 1 kabel. Taka lampa 8x80w koszt wg mnie: - balasty 4 szt ok 280zl - odblysniki 8 szt 160 zl - oprawki 16szt 130zl - profile aluminiowe + nity + śruby + klej 100zl - pcv + plexa 100zl max - linki do zawieszenia 2x 40-50 zl - wentylatory 3 szt wieksze 45zl Ceny pi razy oko jezeli ma byc ladnie, poprawnie i dzialac w 900zl zmiescisz sie pewnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamsolik Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 A ja mam pytanie techniczne. Jak połączyć kątowniki aby uzyskac ramę. Kolega napisał, że wszystko skleił klejem? OK tylko do czego. Mając kątowniki i chcąć z nich zrobić ramę musimy jej jakoś połączyć na rogach. Przycinamy kątownik pod kątem, tak aby nie nachodziły na siebie. Więc jak je łączyc aby uzuskać zwartą konstrukcję? Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 dzięki za info cenowe. Liczę i kombinuję - zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamsolik Zgłoś Napisano 27 Lutego 2015 Ponawiam pytanko: Jak skleić dwa kątowniki przycięte, aby stwożyć narożnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mithil Zgłoś Napisano 27 Lutego 2015 Cięcie pod kątem 45°, powierzchnie gdzie będa stykac sie katowniki przejechać papierem ściernym i cieniutko klejem posmarować. W myśl zasady jeżeli kleju prawie nima tym lepiej trzyma. Pozostawić na 24h, potem zrobić 2 ramke w ten sam sposób. Po kolejnym dniu skleic 2 ramki - wtedy będzie w miarę stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamsolik Zgłoś Napisano 27 Lutego 2015 Dzieki wielkie. Własnie mocno wpatrzyłem się w Twoje zdjęcia i można na jednym zauważyc że zrobiłes cos jakby spaw tylko z kleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach