Norx Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam. Przerabiam głowicę aquaela , i czy dobrze to robię? Na wirniku zrobiłem taki mesh z gąbki filtracyjnej(foto), bo nie mam dostępu do wirnika takiego z którego igiełkę bym zrobił,mam tylko takie http://img.diytrade.com/cdimg/1576125/23714741/0/1319608848/aquarium_filter_bio_ball.jpg . Ale gdzie nawiercić otwór w złączce do węża tej zielonej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Na dużą trwalość tego wirnika bym nie liczył,tez kiedys tak kombinowałem i wyszedłem jak Zablocki na mydle. Aż w końcu kupilem AB 2000/1 na igle i dziala juz kilka lat bezawaryjnie. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Norx jeśli się podjołeś przerobienia pompy to po pierwsze wirnik łopatkowy musi być przerobiony- ponacinany ta gąbka którą zastosowałeś w ogóle się nie nadaje , musi być grubsza i sztywniejsza,np.taka; rozmiar L najgrubszy natomiast ta złączka ogrodowa do węża też musi być przerobiona (rozwiercony otwór wlotowy oraz zrobienie w dobrym miejscu wlotu zasysanego powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norx Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Wirnik przerobię, ten który teraz jest nie jest oryginalny tylko ma 6 ramionek takich cieniutkich A czy można zastosować plastikowy zmywak(jakby druciak) lub ze zmywaka taką grubszą zieloną gąbkbę jakby? A jaką średnicę powinien mieć wlot w złączce i gdzie nawiercić otów zazysania powietrza?(8mm?) Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Norx (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach